ABN Participaties neemt belang in Limburgse uitlatenbouwer

Investeerder ABN AMRO Participaties heeft een meerderheidsbelang genomen in uitlaatkleppenmaker The Jekill and Hyde Company.

The Jekill and Hyde Company, gevestigd in het Limburgse Belfeld, werd opgericht in 1997 en ontwikkelt uitlaatsystemen met een elektronisch regelbare klep. Onder aanvoering van topman Jacques van de Kerhof is het bedrijf de afgelopen zeven jaar van 4 naar 65 werknemers gegroeid. De onderneming is nu wereldwijd actief in verschillende Europese landen, Canada, de Verenigde Staten en Japan.

Van de Kerhof is de voormalige topman van Ewals Cargo Care, een internationaal transportbedrijf met een jaaromzet van meer dan 600 miljoen euro. Negen jaar geleden kocht hij aandelen in Jekill and Hyde Company toen het bedrijf nog enkele tonnen omzet draaide. 

Adviseurs
Het Limburge bedrijf werd in de transactie bijgestaan door Boels Zanders Advocaten, dat met een vestiging in Venlo in de buurt zit. Boels Zanders adviseerde ook Fema, de persoonlijke holding van Van de Kerkhof, en de andere verkopende aandeelhouder Maja, het investeringsvehikel van de Duitser Mario Müller. Maja en Fema deden eveneens een beroep op de diensten van corporate-finance-adviseur Aeternus

Het Amsterdamse advocatenkantoor De Breij Evers Boon stond investeerder ABN AMRO Participaties bij. ABN schakelde ook transaction supporter Accuracy in. 

ABN AMRO Participaties is een investeerder in middelgrote Nederlandse ondernemingen. De participatiemaatschappij investeert tussen de 5 miljoen en 30 miljoen euro eigen vermogen in bedrijven. Momenteel heeft ABN Participaties meer dan 15 bedrijven in de portefeuille, waaronder leverancier van documentoplossingen PCI, pakkenontwerper Suitsupply en softwarebeveiliger eVision. 

Lees ook:
Zo hield gepassioneerde softwareondernemer controle over directiestoel en groeiagenda
ABN Amro Participaties stapt met meerderheidsbelang in PCI Holding

 
Gerelateerde artikelen