Zwitserse farmaceut maakt beursgang van 22 miljard

Afgedankte dochter van Netslé werd in 2019 verkocht voor 10 miljard.

Galderma, een Zwitserse farmaceut die in dermatologie is gespecialiseerd, wil een beursgang maken van 22 miljard dollar. De IPO is gepland voor de eerste helft van 2022. Het bedrijf is hierover in gesprek met internationale investeerders. 

Dat meldt de Financial Times. Het Zwitserse bedrijf zou tot de beursgang hebben besloten vanwege de enorme groei van de afgelopen twee jaar, mede onder invloed van de coronapandemie. Dit jaar piekte Galderma met een omzet van 3 miljard. Dit jaar voorziet het bedrijf 3,5 miljard dollar omzet.

Galderma is in 2019 uit Nestlé voortgekomen en voor 10 miljard dollar gekocht door een consortium van private equity EQT, Singapore's GIC en de Abu Dhabi Investment Authority.

Volgens de Financial TImes is Lazard aangesteld als IPO-adviseur, met Goldman Sachs, Morgan Stanley en Credit Suisse als betrokken partijen. Bank of America, BNP Paribas, Citi, Jefferies en UBS fungeren als gezamenlijke bookrunners. De banken hebben aangegeven dat een waardering van 22 miljard dollar mogelijk is.

 

 

Gerelateerde artikelen