Zweedse aanwinst bezorgt Beter Bed flinke omzetstijging

Bedden- en matrassenverkoper Beter Bed ziet de omzet in het eerste kwartaal van 2017 stijgen met 7,6 procent. De omzetgroei is mede gerealiseerd dankzij de Zweedse aanwinst Sängjätten.

In het eerste kwartaal van dit jaar kent Beter Bed een omzet van 115 miljoen euro, een toename van 7,6 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Beter Bed bestiert Europawijd 1.202 winkels. In 2016 behaalde de onderneming een omzet van 410,5 miljoen euro met een bruto bedrijfsresultaat van 37,5 miljoen euro.

Metamorfose
De omzetgroei heeft Beter Bed deels te danken aan dochteronderneming Sängjätten. Ongeveer 2,6 procent van de omzetstijging is afkomstig van de Zweedse beddenverkoper, die in juni 2016 werd ingelijfd. Sängjätten heeft in totaal 25 winkels, waarvan 9 franchisezaken.

Onder Beter Bed heeft het Zweedse bedrijf een metamorfose ondergaan. Zo kreeg het eindejaars een nieuw logo en nieuwe winkelsigning. Ook zijn alle winkels verbouwd en voorzien van een nieuw assortiment.

In Nederland stijgt de omzet van Beter Bed in het eerste kwartaal met 12 procent. Het aantal bestellingen bij concurrenten neemt volgens het bedrijf toe met 4,2 procent. Ook in landen als België, Spanje en Zwitserland is een omzetgroei zichtbaar. Alleen in Oostenrijk zag het bedrijf de omzet afnemen. 

 

Gerelateerde artikelen