Zweeds fusie kost Nederlandse dochters de kop

Pakketbezorgers Instabox en Red je Pakketje zijn failliet verklaard.

De pakketbezorgers Instabox Nederland BV en Red je Pakketje BV zijn dinsdag failliet verklaard. Instabox meldt op haar website dat de curator de verantwoordelijkheid voor het bedrijf heeft overgenomen. Dit schrijft het FD.

Red je Pakketje, die onder andere verzendingen verwerkte voor Amazon, is in 2021 gekocht door Instabox Zweden, het moederbedrijf van de gelijknamige Nederlandse pakketbezorger die gisteren failliet is verklaard. In september fuseerde Instabox in Zweden met een Budbee, een ander van oorsprong Zweeds koeriersbedrijf. Beide bedrijven zijn pas een jaar of zeven actief in de pakketbezorging. 

Eind oktober ontstond een nieuw holdingbedrijf onder de naam Instabee, met een omzet van ongeveer een kwart miljard. Onder Instabee vallen sinds kort ook de Nederlandse bezorgactiviteiten. Mogelijk heeft het faillissement te maken met schulden in Nederland van Red je Pakketje, suggereert het FD. Uit het laatste gedeponeerde jaarverslag blijkt dat het koeriersbedrijf vorig jaar nog verlieslatend was.

De failliete pakketbezorger Red je Pakketje maakt mogelijk een doorstart. Volgens de curator hebben zich al partijen gemeld die interesse hebben in het bedrijf.

Gerelateerde artikelen