Zorgovernames stuwen omzet Wolters Kluwer

Wolters Kluwer heeft in de eerste maanden van dit jaar een hogere omzet gehaald dan een jaar eerder. Daarbij toonde vooral de divisie die zich richt op de gezondheidszorg een goede vooruitgang, meldde de informatieleverancier woensdag.

Wolters Kluwer zag zijn opbrengsten vorig kwartaal met 3 procent groeien, gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten. Daarvan was een derde te danken aan overnames. De operationele winstmarge bleef in de eerste maanden van dit jaar stabiel. Wolters Kluwer, dat geen concrete winst- en omzetcijfers meldde, hield vast aan de eerder geuite verwachtingen voor 2017.

Het bedrijf sprak van goede groei bij de zorgdivisie, terwijl de belastingtak op weg lijkt naar een ,,solide'' vooruitgang in de eerste helft van dit jaar. Bij de tak die zich richt op de naleving van regelgeving bleef de groei bescheiden, terwijl de krimp bij de juridische divisie afnam ten opzichte van een jaar eerder.

Wolters Kluwer liet vorige maand weten de opties te onderzoeken voor onderdeel Corsearch. Mocht dat onderzoek leiden tot een verkoop dan worden de opbrengsten naar verwachting aangewend voor de inkoop van aandelen, aldus het bedrijf.

Bron: ANP / AFN

Lees ook: 
Wolters Kluwer koopt Tagetik voor 300 miljoen euro
 

Gerelateerde artikelen