Zon, M&A en deals op de Zuidas vandaag M&A Forum bij Stibbe

Ontdek nieuwe deals in zomerse sferen tijdens het M&A Forum donderdag 19 juni bij advocatenkantoor Stibbe. Speciaal voor de gelegenheid nodigt platinum partner Stibbe u uit voor het M&A Café in een zomerse feesttent met een hapje en een drankje. Voorafgaand aan het M&A Café delen experts van Stibbe hun kennis en ervaringen over het gebruik van de beschermingsstichting bij M&A. U bent van harte welkom op dé netwerkborrel voor professionals in M&A en corporate growth. U ontmoet bankiers, M&A directors, corporate finance adviseurs, private equity specialisten, advocaten en CFO's.
Top-notch kennis tijdens Masterclass Beschermingsstichting (17.00 – 18.00)
Het is recent in Nederland de eerste keer in de moderne geschiedenis dat een beschermingsstichting effectief is gebruikt om een ongewenste overname af te wenden. De manier waarop de Stichting is ingezet roept interessante vragen op, bijvoorbeeld of een beschermingsstichting ook mag worden ingezet om de prijs op te drijven en om zich het “nationaal belang” aan te trekken. En hoe loopt het af als een potentiele koper naar de OK loopt? Kijken we nu anders aan tegen (de vele) Nederlandse beursfondsen met een beschermingsstichting?
Door: Egbert Vroom en Allard Metzelaar
Besloten Roundtable: Master Blenders pre-wired alternative squeeze out o.l.v. Pieter Schütte (16.45 – 18.15)
Bij het bod van het door Joh. A. Benckiser (JAB) geleidde consortium op D.E MASTER BLENDERS 1753 N.V. hebben JAB en zijn adviseurs een structuur bedacht om de dealzekerheid van het bod te vergroten.  Tijdens deze besloten roundtable bespreken bedrijfsjuristen en M&A adviseurs de achtergrond en inhoud van dergelijke transactiestructuren en de vergrote dealzekerheid die men ermee beoogt te creëren.  Transactiestructuren waarmee bieders bij een openbaar bod de dealzekerheid beogen te vergroten zijn niet nieuw, in het verleden hebben we voorbeelden gezien van juridische fusies, inbreng tegen uitgifte van aandelen en activa-passiva transacties.  Doorgaans werden deze structuren pas na afwikkeling van het bod geïmplementeerd. De door JAB gebruikte structuur was echter in belangrijke mate pre-wired, hetgeen belangrijke voordelen oplevert voor de bieder, de target en – indien van toepassing –  de financiers van de bieder.
Ontmoet M&A en Private Equity professionals tijdens het M&A Café in zomerse feesttent (18.00 – 20.00)
Het M&A Forum wordt afgesloten in de zomerse tent met het M&A Café (18:00 – 20:00). De M&A Cafés zijn inmiddels een vertrouwd en onverminderd populair middel om netwerken te versterken en business te genereren. In de wereld van M&A, corporate finance en private equity valt of staat UW succes met wie u kent en wat u hoort. Ontdek nieuwe deals in zomerse sferen en ontmoet bankiers, M&A directors, corporate finance adviseurs, private equity specialisten, advocaten en CFO’s.
Deelname is gratis voor leden van de M&A Community. Naast uitnodigingen voor 10 jaarlijkse M&A Fora, het Private Equity Summit in het voorjaar en het Corporate Growth Summit in het najaar ontvangen leden M&A Magazine en hebben leden gratis toegang tot de M&A Database en M&A Leaque Tables. Word hier lid van de M&A Community.
 
Gerelateerde artikelen