Zes M&A adviseurs bij radioactieve deal Active Capital en E-Capital

Zes advieskantoren zijn betrokken bij de investering van private equity partijen Active Capital en E-Capital in Begemann Milieutechniek, specialist in het verwerken van kwik houdend en radioactief afval. Juridisch advies wordt verzorgt door Houthoff Buruma, Linklaters, WLP Law en NautaDutilh, financial due diligence door Grant Thornton en technical due diligence door RoyalHaskoningDHV.
De Nederlandse investeerder Active Capital en de Belgische branchegenoot E-Capital hebben 75 procent van de aandelen overgenomen van oprichter en directeur Roeland Begemann. Private equity manager Anne Willem de Vries namens de Nederlandse investeerder verantwoordelijk voor de deal. Vanuit E-Capital zijn Yvan Jansen en Veronique Peeters betrokken.
“Wij willen het aantal locaties wereldwijd uitbreiden”, zegt PE-manager Mels Huige van Active Capital. Het nieuwe portfoliobedrijf van de investeerder wil met het opgehaalde kapitaal nieuwe fabrieken openen voor de verwerking van afval dat vrijkomt bij gaswinning. In 2013 heeft het bedrijf de eerste stap gezet in internationale expansie. In januari is in Thailand een fabriek geopend voor de recycling van kwikhoudend afval. Begemanns voornaamste klanten zijn oliemaatschappijen die actief zijn in Thailand. Het bedrijf oriënteert zich ook op uitbreiding naar andere Aziatische landen.
Begemann is gespecialiseerd in de reiniging en verwerking van kwik- en radioactief vervuilde afvalstoffen geproduceerd in de gas-, chloor- en recyclingindustrie. Het reinigen, behandelen en recyclen van kwik en radioactief vervuild afval kan niet door elke willekeurige afvalverwerker worden uitgevoerd. In Europa zijn slechts enkele bedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in de verwerking van kwikafval.
 
Gerelateerde artikelen