Zakenbanken vrezen mislopen dealfeestje rond Twitter

De 190 miljoen aan vergoedingen verkruimelt als de deal crasht.

De grote banken van Wallstreet die Elon Musk helpen bij de overname van Twitter zitten in een lastig parket. Ze staan nu voor de taak om de Tesla-baas te helpen om onder de deal uit te komen. Maar dat betekent dat ze zichzelf bijna 200 miljoen dollar door de neus boren aan fees die ze zouden opstrijken als de deal rondkomt. 

Databureau Refinitiv stelt dat de zakenbanken Morgan Stanley, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Bank of America, Barclays en Allen & Co samen konden rekenen op 191 miljoen dollar aan betalingen voor begeleiding van de deal. Als de deal wordt afgeblazen zou Goldman niet de verwachte 80 miljoen dollar verdienen, maar ‘slechts’ 15 miljoen. De verdiensten van JPMorgan slinken van 53 miljoen dollar naar 5 miljoen.

Elon Musk dreigt om de koop van Twitter te annuleren omdat er teveel nepaccountants op het social medium zijn, een soort vervuiling die ten koste gaat van advertentieopbrengsten. Ook wordt gefluisterd dat Musk onder de deal van 44 miljard uit wil komen omdat de waarde van Twitter is ingezakt. 

 

Gerelateerde artikelen