Young talent Willem Verhoeven, BDO: “M&A-adviseurs hebben nu belangrijke rol bij procesbegeleiding

Voor de Young Talent Award 2015 zijn er maar liefst 13 genomineerden. De M&A-leiders van de toekomst krijgen allemaal de kans kort hun werkzaamheden in het afgelopen jaar toe te lichten en een klein doorkijkje naar 2016 te geven. Willem Verhoeven van BDO ziet positieve signalen voor een verdere stijging van de M&A-markt.
Bij welke deals was je in het afgelopen jaar betrokken?
Voor mij stond het jaar 2015 in het teken van de afronding van de verkoop van VKG aan ASR, de verkoop van de Russische activiteiten van Agro-Invest Brinky aan CP Foods en het begeleiden van de verkoop van QPI aan Fineline. Daarnaast kenmerkt zich het vierde kwartaal zich als een periode waarin nog 2 tot 3 (internationale) deals in de eindfase zitten en waarvan het de verwachting is dat er nog 2 geclosed zullen worden voor het einde van het jaar. Terugkijkend een zeer mooi jaar voor zowel BDO M&A, maar ook voor mij als Young talent! 
Het jaar stond voor mij persoonlijk in het teken van een overgang van een focus op Valuation, naar het opereren als projectleider in M&A. Enerzijds het opbouwen van een vertrouwensband met je klant, anderzijds de uitdaging om onze junioren zoveel mogelijk te laten leren tijdens de projecten. Een verdieping van mijn functie als M&A-consultant, die mij erg goed is bevallen. 
Welke trends zag je 2015 en zijn je verwachtingen voor 2016?
Het bijzondere aan de markt in 2015 is het opvallend aantal trajecten waarin er 1-op-1 gesprekken tussen koper en verkoper waren en waarbij procesbegeleiding een zeer belangrijkere rol was voor ons als M&A-adviseurs. Ook voor 2016 verwacht ik deze trend, waarbij dit naar mijn idee tevens een jaar zal zijn waarin de M&A-markt in het middensegment verder aantrekt. Het sentiment in de markt is positief, veel financiële partijen hebben geld beschikbaar en ook strategische partijen zijn op zoek naar kansen in de markt. Tel daarbij op dat er veel DGA’s zijn die hun gewenste verkoop al een aantal jaren hebben uitgesteld en inmiddels een goede performance realiseren, dan zijn er genoeg signalen voor een verdere stijging van de M&A-markt in 2016! 
 
– Lees de nominatiepitch van Willem Verhoeven
– Breng hier u stem uit voor de Young Talent Award
– Ontmoet Willem op het galafeest van de M&A Awards 
 
Gerelateerde artikelen