Young talent Sabine Schoute: “Hopen dat markt creativiteit vasthoudt”

Over een kleine weken wordt tijdens de M&A Awards de Young Talent Award uitgereikt. Alle genomineerden zijn door MenA.nl gevraagd om terug te kijken op het afgelopen dealjaar. Verder peilen wij hun optimisme richting 2016. Sabine Schoute van Loyens & Loeff hoopt dat de markt zich niet laat afschrikken door de Chinese beurs.
Bij welke transacties was u in 2015 betrokken?
Het jaar 2015 was voor mij een interessant jaar waarin ik de financiële kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn secondment in het leverage-financeteam van een internationale bank, waar ik vanuit de positie van de bank de M&A-deals leerde beoordelen en onderhandelen, in de praktijk heb kunnen brengen met een grote mate van zelfstandigheid. De transacties waar ik onder meer dit jaar aan heb mogen werken zijn de financiering van de overname door ACTA* Holding B.V. van het Finse Inspecta van 3i, de overname en fusie door Vector Capital van het Amerikaanse Freedom Scientific en het Nederlandse Optelec en de beursgang van Lucas Bols. Zeer uitdagende en diverse transacties, met als bijzonderheden bij de ACTA -ransactie de omvang en de combinatie van de overnamefinanciering met twee herfinancieringen, het creëren van wereldwijd het grootste technologische concern op het gebied van slechtzienden bij de Vector-transactie en de emotie en vreugde bij de beursgang van Lucas Bols. 

Wat verwacht u van de M&A-markt in 2016?
Voor 2016 hoop ik op net zo’n actief en divers jaar in een markt die zich niet laat afschrikken door de Chinese beurs of terreur maar die haar liquiditeit en creativiteit (zie bijvoorbeeld de unitranche voor SuitSupply) behoudt. 
 
 
– Lees hier de volledige nominatiepitch van Sabine Schoute.
– Stem op uw favoriete kandidaat voor de Young Talent Award. 
 
Gerelateerde artikelen