Young talent Niels Douma, Stibbe: “Hoge M&A-activiteit zal in 2016 aanhouden”

Voor de Young Talent Award 2015 zijn er maar liefst 13 genomineerden. De M&A-leiders van de toekomst krijgen allemaal de kans kort hun werkzaamheden in het afgelopen jaar toe te lichten en een klein doorkijkje naar 2016 te geven. Advocaat Niels Douma van Stibbe verwacht dat het monetaire beleid van de ECB ook in 2016 de M&A-markt aanjaagt.
Aan welke fusies en/of overnames heeft u het afgelopen jaar gewerkt?
 Het afgelopen jaar ben ik onder meer betrokken geweest bij de overname van Ammeraal Beltech door Advent, de overname van RFS Holland Holding (o.a. bekend van Wehkamp en Fonq) door APAX Partners, de verwerving van een belang in XXImo door Sodexo, de verkoop door Smurfit Kappa Group van haar Solid- en Graphic-boardactiviteiten aan Aurelius en de verkoop door Reed Elsevier van bepaalde vaktitels aan Vakmedianet.
 
Wat waren voor u de bijzonderheden?
 De M&A-transacties waar ik het afgelopen jaar aan heb gewerkt waren zeer verschillend wat betreft sector, transactiestructuur en dynamiek. Hierdoor was elke deal uniek en bijzonder, deze verscheidenheid van deals zorgt ervoor dat het werk als M&A-advocaat altijd weer interessant en uitdagend is.
 
Hoe heeft u het afgelopen jaar ervaren?
 Het afgelopen jaar was voor de M&A-markt natuurlijk een goed jaar met een sterke toename van het aantal deals. De verwachtingen zijn zelfs dat wij wereldwijd op een recordjaar afstevenen. Ook voor Stibbe was het een mooi jaar, zo waren wij als kantoor betrokken bij drie van de zes transacties die genomineerd zijn voor de M&A Award Best Deal 2015.
 
Wat verwacht u voor de markt in 2016? 
Ik verwacht dat de hoge M&A-activiteit van afgelopen jaar in 2016 aan zal houden. Het monetaire beleid van de ECB zal stimulerend blijven werken voor de economie en ervoor zorgen dat de rente laag blijft. Het lage renteniveau maakt het voor bedrijven en investeerders natuurlijk aantrekkelijk om acquisitiefinanciering aan te trekken en aan te wenden voor externe groei. Ook de veelal uitstekende cashpositie van bedrijven en investeerders in combinatie met het teruggekeerde positieve sentiment zal naar mijn verwachting zorgen voor een aanhoudende dealflow.
 
Lees hier de nominatiepitchvan Niels Douma
Stem hier voor de Young Talent Award.
Ontmoet Niels op het galafeest van de M&A Awards 
 
Gerelateerde artikelen