Young talent Martijn Petit, Alvarez & Marsal: “Uitstapje naar KPN maakte mij bewust van blinde vlekken”

Vorige week gaven al drie genomineerden voor de Young Talent Award hun visie op de ontwikkelingen in de huidige markt. Ook deze week presenteren wij de opinie van diverse talentvolle M&A-professionals aan u. Martijn Petit van Alvarez & Marsal is de eerste die deze week zijn kijk op de markt geeft.
Aan welke fusies en/of overnames heeft u het afgelopen jaar gewerk?
In Nederland: Stage Entertainment, Van Oers International en Enkco. Daarnaast een aantal (internationale) transacties die nog in de markt of niet publiek zijn.
 
Wat waren voor u de bijzonderheden?
Zeer competitieve markt, interesse van buitenlandse kopers en de hoge multiples.
 
Hoe heeft u het afgelopen jaar ervaren?
Zowel privé als zakelijk als een rollercoaster. In april 2015 ben ik gestart bij Alvarez & Marsal en sindsdien is onze Nederlandse transaction advisory praktijk sterk gegroeid; we hebben dit jaar al aan meer dan 25 verschillende deals gewerkt. Ik heb veel geleerd van het deel uitmaken van Londense en New Yorkse top tier teams, daarnaast ben ik me door mijn tijd bij KPN gaan realiseren welke blinde vlekken ik voorheen had. Deze vergaarde kennis probeer ik toe te passen in mijn dagelijkse werk.
 
Privé hebben we een jarendertighuis  gekocht en gerenoveerd en is het fantastisch mijn twee kleine zoontjes (1 en 2 jaar) te zien opgroeien. Daarnaast heb ik een een aantal epische roeiwedstrijden deelgenomen.
 
Wat verwacht u voor de markt in 2016? 
In 2016 verwacht ik voor de Nederlandse markt een groot aantal inbound investeringen vanuit de VS, het Verenigd Koninkrijk en Azië. Wereldwijd is meer dan 1.000 miljard in private equity te beleggen en de rente is (en blijft) historisch laag. Hierdoor verwacht ik niet dat het huidige prijsniveau zal dalen en zullen Nederlandse PE-fondsen de concurrentie meer en meer gaan voelen. Verder zal door de hoge multiple waarderingen private equity zich in toenemende mate moeten richten op het realiseren van operationele verbeteringen bij haar deelnemingen.
 
– Lees de nominatiepitch over Martijn Petit
– Stemmen op de Young Talent Award kunt u hier doen
– Ontmoet Martijn op het galafeest van de M&A Awards 
 
Gerelateerde artikelen