Young talent Joost Vandenbergh, BDO: “Creatieve financieringsstructuren worden vaker geaccepteerd”

In aanloop naar de M&A Awards op 10 december 2015 vragen wij alle genomineerden voor de Young Talent Award om terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar 2016. Als vijfde kandidaat laten wij Joost Vandenbergh aan het woord.
Bij welke deals was u in het afgelopen jaar betrokken? 
In 2015 heb ik aan een grote verscheidenheid van trajecten mogen werken. Naast de advisering van  de ondernemingsraden van twee bekende Nederlandse corporates heb ik gewerkt aan de herfinanciering van zowel Infotheek International als BK Ingenieurs, twee ondernemingen die beide tot de top van hun sector horen. Daarnaast heb ik een prominente rol bij twee (internationale) verkooptrajecten die in de eindfase zitten en heb ik de aankoop van Veenbaas Potgrond door BVB Substrates succesvol mogen afsluiten. 
Hoe heeft u het afgelopen jaar ervaren?
Voor mij is 2015 een jaar waarin ik naast Debt Advisory-opdrachten ook een aantal mooie M&A-dossiers heb opgepakt. In veel projecten heb ik een verantwoordelijke en leidende rol waarbij ik junioren aanstuur en optreed als directe sparringpartner van directies, DGA’s en andere betrokkenen. De mate waarin creatieve financieringsstructuren worden geaccepteerd neemt toe. 
Wat verwacht u van de markt in 2016?
Voor 2016 verwacht ik een sterke toename van transacties waarbij het BDO Debt Advisory-team in toenemende mate gebruik kan maken van haar netwerk en kennis om investeringen te koppelen aan financiers welke in toenemende mate bereid zijn om risico te nemen en creatieve structuren te accepteren. 
 
– Hier vindt u de nominatiepitch van Joost Vandenbergh 
– Via deze link kunt u stemmen voor de Young Talent Award
– Ontmoet Joost op het galafeest van de M&A Awards 
 
Gerelateerde artikelen