Young talent Geert van Roon, KPMG: “Goede basis voor sterke start M&A-markt 2016”

De 13 genomineerden voor de Young Talent Award stellen zich op MenA.nl aan u voor. Wie zijn de namen om in de Nederlandse M&A-industrie rekening mee te houden? Geert van Roon van KPMG geeft zijn visie op de M&A-markt.
Aan welke fusies en/of overnames heeft u het afgelopen jaar gewerkt?
Afgelopen jaar heb ik aan de volgende publiek gemaakte transacties gewerkt: verkoop Koninklijke Sanders door Bencis aan Egeria, verkoop DGN Retail aan Euretco, verkoop Livera aan Groupe Chantelle, verkoop Euretco door Avedon Capital en management aan EK Services Group en verkoop Etam Groep (uit faillissement) aan Roman & Stern.
 
Wat waren voor u de bijzonderheden?
Bijzonderheden bestonden voornamelijk uit het uiteindelijk succesvol realiseren van een doorstart van Etam Groep aan Roman & Stern waarbij wij als adviseur zowel vóór de uitstel-van- betaling-aanvraag waren betrokken, als ook na faillissement door de curator werden aangesteld en wij zodoende in staat zijn geweest de onderneming te verkopen aan een onderneming. Verder was voor mij ook het uiteindelijk closen van de verkoop van Euretco aan EK/servicegroup een hoogtepunt omdat dit een zeer complexe transactie was waarbij zowel een add-on, carve out als ook cross border een rol speelden.
 
Hoe heeft u het afgelopen jaar ervaren?
Afgelopen jaar was in de M&A-markt een jaar waarbij iedereen aan het begin hoge verwachtingen had op het gebied van het aantal transacties dat zou gaan plaatsvinden. Uiteindelijk is het in mijn ogen een heel mooi jaar geworden met heel veel transacties, al bleef het misschien iets achter bij de verwachtingen. Gelukkig zien wij richting het jaareinde weer mooie bedrijven de markt opkomen.
 
Wat verwacht u voor de markt in 2016? 
Mijn verwachting is dat 2016 een goede start zal beleven gezien de mooie lijst aan ondernemingen die op dit moment in voorbereiding zijn om naar de markt te komen. Wat dit voor geheel 2016 betekent is nog afwachten, maar het verdere herstel van de performance bij veel ondernemingen, het hoge ondernemersvertrouwen, de lage rente en de hoeveelheid geld dat nog steeds geparkeerd staat bij financiële investeerders dient als een goede basis om met vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan.
 
– Lees hier de volledige pitch van Geert van Roon
– Hier vindt u een volledig overzicht van de genomineerden voor de Young Talent Award 
– Ontmoet Geert op het galafeest van de M&A Awards
Gerelateerde artikelen