Young Talent Emma Mulders Baker & McKenzie: ‘Je moet een plusje hebben’

De 31-jarige Emma Mulders is Senior Medewerker bij Baker & McKenzie Amsterdam N.V. Ze wordt geroemd om haar pragmatische instelling en de manier waarop ze in staat is cliƫnten bij te staan. Daar steekt Mulders veel tijd in.
Emma Mulders is genomineerd in de categorie Best Young Talent. Bekijk alle genomineerden en stem direct op uw favoriet >>>
 
“Gedegen kennis van M&A is een pré, maar je moet je als professional ook op andere manieren onderscheiden. Zo zorg je ervoor dat cliënten toch bij jou terechtkomen. Naast je vakkennis moet je je specialiseren. Ik heb voor de ‘Energy Mining Infrastructure’- industrie gekozen met als subspecialisatie de Olie & Gasindustrie. Ik heb er in de loop der jaren heel wat deals in gedaan en vindt het erg interessant. Het is een groeiend vakgebied en erg actueel.”
Deals
“Een van mijn eerste deals betrof de aankoop van een FPSO-schip waar – onder andere – ruwe olie in wordt opgeslagen. Ik heb in de afgelopen tijd veel deals gedaan waar leuke aspecten aanzitten. Een van de mooiere was de overname van Provimi. Het diervoerderbedrijf werd overgenomen door Cargill en ik adviseerde dat concern. De deal is misschien wel typerend voor ons kantoor: er moesten zaken geregeld worden met vestigingen in 26 landen. Baker & McKenzie had in bijna al die landen een kantoor en waar dat niet zo was, konden we zaken doen via een bevriend kantoor. Het was een heel geregel en gepuzzel, maar de deal is nagenoeg vlekkeloos verlopen. Zo’n megadeal afronden geeft mij echt een goed gevoel. Verder heb ik LUKOIL bijgestaan bij haar introductie op de Nederlandse markt en Fairstar Heavy Transport bij de vijandige overname door Dockwise.”
Ambitie
“Ik wil de specialist worden in de olie- en gasindustrie. Mensen moeten naar mij toekomen als er iets in dat vakgebied speelt. Ervaring alleen is niet genoeg. Ik denk dat het heel goed is om een doel te hebben. Je hoeft er niet in een rechte lijn op af te gaan, maar het is wel belangrijk dat je er één hebt.”
Cliënten
“Je moet je cliënt en zijn business kennen. Daardoor word je meer dan alleen degene die zaken regelt. Je wordt ‘meedenker’ en echt onderdeel van het proces. Die proactieve houding geeft het sluiten van een deal een meerwaarde waar je later nog veel plezier van kunt hebben. Het is dus belangrijk om veel werk te maken van het contact met een cliënt.”
Plusje
“Gedegen vakkennis en specialisatie zijn niet voldoende. Je moet een plusje hebben en dat moet je zelf creëren. Door te publiceren over wat je doet en je vakgebied, maar ook door jezelf steeds doelen te stellen. Ik doe nu een cursus Aanbestedingsrecht aan de VU Law Academy. Daar zit ik met mensen uit beroepsgroepen waar ik niets mee te maken heb. Maar in mijn beroepsveld komt aanbestedingsrecht veel voor. De kennis die ik opdoe, komt altijd van pas. Niet alleen in het contact met de cliënt, maar ook binnen het team waarmee je werkt. Je begrijpt wat er gebeurt.”
Emma Mulders is genomineerd in de categorie Best Young Talent. Bekijk alle genomineerden en stem direct op uw favoriet >>>
Gerelateerde artikelen