Young Talent Deloitte Remco Goes ‘Een deal origineren en sluiten is het allermooiste dat er is’

De 32-jarige Remco Goes is Senior Manager bij Deloitte Corporate Finance. Een deal sluiten vindt hij het allermooiste dat er is, maar het moet wel een goede deal zijn voor de cliënt. “Ik vind het belangrijk een trusted advisor te zijn”, zegt hij.
Remco Goes is genomineerd in de categorie Best Young Talent. Bekijk alle genomineerden en stem direct op uw favoriet >>>  
 
Het opbouwen van een lange termijn relatie met een cliënt is belangrijk en essentieel om als praktijk uiteindelijk te kunnen groeien. Zo’n relatie is ook een bevestiging dat je een hoge en consistente kwaliteit levert.”
 
Mensenwerk 
“Er zijn veel adviseurs. Je moet je onderscheiden. Cliënten moeten je kunnen vinden en daarom moet je zichtbaar zijn. Ook moet je beseffen dat wat wij doen mensenwerk is. Wij brengen partijen bij elkaar. Juist daarom zijn soft-skills en relaties bouwen zeer belangrijk. Als dealcaptain op een transactie geef ik de juniors veel vertrouwen en ruimte om te excelleren. Het grote verschil tussen goede juniors en goede seniors is met name ervaring; qua pure brainpower ontloopt het elkaar niet zo veel. Juist door aandacht te geven aan het team zal je meer kunnen bereiken en een betere kwaliteit kunnen leveren aan de klant.” 
 
Deals
“Een deal sluiten geeft ontzettend veel positieve energie. Maar als corporate finance adviseur sluit je uiteindelijk er maar een paar per jaar. Veel tijd ben ik dan ook bezig met andere trajecten en bij het origineren van nieuwe transacties. Het eerste traject waar ik op gezet werd is uiteindelijk helaas niet doorgegaan door de val van zakenbank Lehman Brothers. Daar heb ik vooral geleerd dat een transactie pas geslaagd is als het geld is overgemaakt. Eigenlijk is dat een kantelpunt in de M&A sector geweest. In de huidige markt moet je rekening houden met langere processen en moet je creatief zijn om een deal ‘te closen’.” 
Bladen 
“Mijn mooiste deal was de verkoop van een grote portefeuille van magazines (o.a. Kijk, Fiets, Playboy, Nieuwe Revu, Delicious) van Sanoma. Een transactie met enorm veel media aandacht (zelfs via twitter en marktplaats) en met activiteiten die een uitdagend toekomstperspectief hebben. Er waren zeer veel partijen die interesse hadden variërend van één titel tot alle titels. Daardoor was het een enorme uitdaging om te komen tot een totaaloplossing waarin alle individuele titels konden worden verkocht in zo min mogelijk aantal transacties. Tijdens het proces moesten we elke keer deze puzzel op een andere manier zien op te lossen. Maar binnen een half jaar hebben we de deal naar tevredenheid kunnen afronden en zijn we nog steeds bezig met diverse trajecten voor deze klant.” 
Ambitie
“Op korte termijn wil ik uiteraard deze nominatie verzilveren met een award. Ik geloof erin dat een organisatie als Deloitte, met een breed dienstenpakket, onafhankelijk advies en een sterk internationaal netwerk, een nog grotere rol in het M&A-landschap kan spelen. Ik wil daarin een bepalende rol spelen en het gezicht worden van de Nederlandse M&A praktijk.”
 
Remco Goes is genomineerd in de categorie Best Young Talent. Bekijk alle genomineerden en stem direct op uw favoriet >>>  
 
Gerelateerde artikelen