Young Talent ABN AMRO Sanne Blom ‘Ooit wil ik de baan van mijn baas’

Ze noemt zichzelf een rookie, maar de 30-jarige Sanne Blom heeft inmiddels haar sporen verdiend als Advisor Corporate Finance bij ABN Amro. In het afgelopen jaar heeft ze een belangrijke rol gespeeld bij enkele grote deals. Daarbij stelt ze de cliënt centraal. “Je moet vertrouwen geven.”
Sanne Blom is genomineerd in de categorie Best Young Talent. Bekijk alle genomineerden en stem direct op uw favoriet >>>  
 
“Tijdens een pitch vind ik het interessant om goed naar de cliënt te luisteren. Je moet kijken naar zijn wensen en duidelijk maken dat hij bij jouw aan het juiste adres is. Ik steek daar veel tijd in, vooral ook omdat ik het leuk vind. Ik heb veel ervaring in allerlei processen die bij een fusie of overname horen, maar een cliënt heeft dat niet. Daarom moet je ze zo goed mogelijk begeleiden.”
Ambitie
“Op korte termijn wil ik mij verder specialiseren in wat ik nu al doe. Het team waarin ik werk vind ik leuk en de manier waarop ik met cliënten kan omgaan, spreekt mij aan. Maar ik wil nog meer kunnen betekenen voor mijn cliënten. Het is mijn ambitie om ze echt in het hele traject te kunnen bijstaan. Daarom wil ik op lange termijn doorgroeien naar een bredere functie binnen de zakenbank van ABN Amro. Ooit wil ik de baan van mijn baas, maar nu nog niet. Voorlopig werk ik nog even door aan mijn skills.”
Opleiding
“Ik prijs me gelukkig bij ABN Amro. Er wordt veel tijd in mijn opleiding gestoken. Om straks een goede manager te zijn, laat ik me veel coachen door de mensen binnen de bank. Ik vraag veel om feedback. In mijn opleiding komen aspecten rond communicatie en aansturing aan de orde. Je moet natuurlijk ook het karakter hebben om een goede manager te zijn. Ik neem zelf van nature graag de leiding. Dat zit wel goed.”
Deals
“Ik werkte twee weken bij de bank toen ik op een grote grensoverschrijdende deal werd gezet. Het was mijn eerste klus. We deden het met een klein team en ik werd meteen in het diepe gegooid. Het was bikkelen maar het ging goed. Een deal waar ik erg tevreden over ben, is de verkoop van Flamco aan Allberts Industrie. Er zat veel dynamiek in dat project. De asset was ook erg gewild; er was veel belangstelling en daarom is het zo prettig dat we de deal zo goed hebben afgerond. Het ging om een carve out en ik vond het erg interessant om zo’n uitgebreid proces te managen. Ik kreeg ook heel veel ruimte. De deal ging goed omdat alles klopte aan het proces. Voor mij was het ook goed om te zien dat ik dankzij mijn opleiding en mijn karakter weer een stapje verder kwam. In de eerste drie jaar was ik vooral analist. Bij dit project kreeg ik meer verantwoordelijkheid en dat pakte goed uit.”
Teamwork
“Het teamwork vind ik heel belangrijk. Een goede deal sluit je met elkaar, maar de leden van een team hebben afzonderlijk ook hun waarde. Daarom mag je dat in ons vak ook best laten merken. Ik ben nog een rookie, maar ik heb al veel verantwoordelijkheid gekregen, en genomen. Je kunt in ons vak niet gewoon meedraaien in een team. Je bent belangrijk voor het team en er niet alleen maar een onderdeel van. Vrouwen zijn nog wel een geneigd hun rol te onderschatten, maar soms is het goed om erbij stil te staan dat ieder teamlid, dus ook jij, waardevol bent.”
 
Sanne Blom is genomineerd in de categorie Best Young Talent. Bekijk alle genomineerden en stem direct op uw favoriet >>>   
 
Gerelateerde artikelen