Thoughtleaders in private equity delen inside kennis op het Private Equity Summit 23 april

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:14
Al 500 professionals in private equity en M&A hebben zich opgegeven voor het Private Equity Summit op 23 april. Het geld brandt in de zakken van private equity investeerders. Overnamekredieten zijn spotgoedkoop. Ontdek alle private equity professionals die hun inside kennis delen over private equity.

13.00 – 13.15 Opening en World Economic Outlook 2014

Waar gaat de wereldeconomie naar toe? Waar liggen de kansen in M&A en Private Equity? Met welke risico’s houden topinvesteerders rekening? In welke sectoren gaan de deals in 2014 vallen? En, waar wordt het grote geld verdiend de komende jaren?
Door: Aline Schuiling, Senior Economist bij ABN AMRO

 

13.15 – 13.30 Bekendmaking Jaarcijfers NVP
De Nederlandse Vereniging voor Participatiemaatschappijen (NVP) publiceert ieder jaar het toonaangevende onderzoek over ontwikkelingen in private equity. Tijdens de opening van het Private Equity Summit worden de feiten gepresenteerd en vertelt de NVP hoe succesvol private equity was in 2013. Wie waren de actiefste investeerders? Wat waren de meest spraakmakende deals? Hoeveel dry powder is er beschikbaar? Waar wordt het meeste in geïnvesteerd?
Door: Philip Houben, Voorzitter Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen

 

13.30 – 14.00 Panel discussie private equity 2014
Met de de economische outlook en NVP-jaarcijfers vers in het geheugen gaan private equity investeerders en M&A professionals in discussie over hoe private equity groei en rendement kan creëren in 2014.
Met in het panel o.a. Bas Glas van Gilde Equity Management, Charly Zwemstra van Main Capital, Pieter van der Meer van Gilde Healthcare, Philip Houben van de NVP en Aline Schuiling van ABN AMRO. De paneldiscussie wordt gemodereerd door Willem van Oosten van de M&A Community.

 

 

17.15 – 18.00 Private equity businesscase en closing panel: SuperRendement
Marc Staal van AAC Capital Partners vertelt over de groeistrategie van portfoliobedrijf Orangefield. Aansluitend op de business case gaan prominente investeringsprofessionals in gesprek over Superrendement. Limited partners, investeringsmanagers en bedrijven maken superrendementen. Dat is alleen weggelegd voor de besten in het vak. De panelleden delen hun kennis, ervaring en technieken om superieure rendementen waar te maken. Rule #1: laat bedrijven meedelen in het succes.
Met o.a. Marc Staal van AAC Capital Partners, Peter Paul de Vries van Value8 en Martijn Arlman van ABN AMRO. De paneldiscussie wordt gemodereerd door Willem van Oosten van de M&A Community.

 

14.15 – 15.15 Cross Border M&A en Dual Track Exits (Auditorium)

Met het aantrekken van de kapitaalmarkt neemt de vraag naar grens overschrijdende M&A toe. Met name kopers uit Azië en Amerika zijn op zoek naar acquisitiemogelijkheden in Europa. Ook zet de trend van dual track exit processen voor private equity partijen door. In deze masterclass gaat Martijn Arlman in op de laatste trends in internationale M&A transacties. Na de masterclass gaan de sprekers met een panel van private equity managers in discussie.
Door Martijn Arlman van ABN AMRO. Met in het panel onder anderen Rolf Metz van Écart Invest en Manfred Krikke van ICC

 

 

14.15 – 15.15 Kansen voor private equity in Big Data
Geen enkel bedrijf of individu ontkomt aan de kracht van Big Data. Bestaande businessmodellen worden omgegooid en bedrijven met toegang tot de data hebben de toekomst. Professor dr. Ronald Mahieu van de Universiteit van Tilburg laat de mogelijkheden zien voor private equity in big data. Na de masterclass gaan de sprekers met een panel van private equity managers in discussie.
Door: Professor dr. Ronald Mahieu, Universiteit van Tilburg en TiasNimbas Business School. Met in het panel o.a. Patrick Polak Newion Investments, Charly Zwemstra van Main Capital, Roel de Hoop van Prime Ventures en Ilan Goudsmit van Van den Ende & Deitmers

 

 

14.15 – 15.15 Trends en ontwikkelingen in de mid market
De midmarket-sector blijft aantrekkelijk in Nederland, zo blijkt uit een recent onderzoek van NautaDutilh naar de private equity en leveraged finance sector. Internationale investeerders zien kansen in de Benelux-regio en Nederland is cross-border land bij uitstek. Wat zijn de trends en ontwikkelingen in de mid market?
Door Gaike Dalenoord, partner NautaDutilh met in het panel o.a. Rob van der Laan van Bencis, Marc Renne van Nimbus, Marius Coebergh van de Hoge Dennen Capital en Hubert van Wolfswinkel van Montagu

 

 

15.45 – 16.45 Kansen voor PE in financiering: Unitranche en cov-lites
De financieringsmarkt voor private equity deals verandert in rap tempo. Unitranche financiering is groot in de US en UK en nu voor het eerst bij een Nederlandse M&A deal gebruikt. Welke kansen biedt deze nieuwe vorm van financiering? Steeds meer private equity financiers en bedrijven willen leningen met soepelere convenanten. Welke voordelen zien Nederlandse PE managers en bankiers in de ‘cov-lites’? De FED constateert dat we midden in een leverage finance bubble zitten. Worden deals te agressief gefinancierd? In een interactieve paneldiscussie gaan private equity managers en lenders in gesprek over de kansen voor private equity op de financieringsmarkt.
In samenwerking met ABN AMRO. De paneldiscussie wordt gemodereerd door Marc Renne van Nimbus. Met in het panel Jeroen van Harten van ABN AMRO, Hubert van Wolfswinkel van Montagu, Pauline Wink van Hayfin, Rolf Metz van Écart Invest en Manfred Krikke van ICC.

 

 

15.45 – 16.45 Dealsourcing
Auctions hebben hun beste tijd gehad. Steeds meer investeerders verkopen portfoliobedrijven aan andere investeerders en meer en meer private equity firms vinden exits en nieuwe investeringskansen over de grens. Wat zijn de ervaringen en kansen? Na de masterclass gaan de sprekers met private equity managers in discussie. KPMG nodigt ondernemers uit voor een quick scan buy-out analyse.
Door Onno Sloterdijk van KPMG. Deze masterclass wordt gemodereerd door Marius Coebergh van De Hoge Dennen Capital. Met in het panel o.a. Taco Rietveld van HB Capital.

 

 

15.45 – 16.45 Management incentives: golden rules voor de structurering
Management incentives kunnen een belangrijke rol spelen voor het succes van een deal. Een goede structurering ervan is echter wel key. In de masterclass zal worden ingegaan op de fiscale en juridische structurering van management incentives. Na de masterclass gaan de sprekers met een panel van private equity managers in discussie.
Door Jeroen Smits en Michael Molenaars van Stibbe. Met in het panel o.a. John Ritchi van Noorderhuys Participaties en Floris Waage van Egeria.

 

Exclusieve roundtables

14.15 – 15.30 Roundtable met corporate counsels. Juridische consequenties van een financiële eigenaar (Kleine zaal 1)
Bedreigt de hausse aan wet- en regelgeving zoals de Europese AIFM-Richtlijn investeerders en ondernemers? Een gesprek over de complexiteit en mogelijke belangenconflicten van financiële eigenaars en de oplossingen daarvoor in de alledaagse business
In samenwerking met Stibbe.

 

14.15 – 15.30 Roundtable met LP’s en GP’s. De drivers van de institutional investor. Met introductie van Eric-Jan Vink, head of private equity PGGM
Hoe gaan grote institutionele investeerders om met private equity? Welke afwegingen maakt een institutionele investeerder voor het beleggingsgeld wordt overgemaakt?
In samenwerking met KPMG. Met een introductie van Eric-Jan Vink, head of private equity PGGM. Met aan tafel o.a Barend Bloemarts van AlpInvest, Eric-Jan Vink van PGGM, Jesse de Klerk van Robeco, Maurice Simons van Shell en Pieter de Jong van 3i

 

 

15.45 – 17.00 Roundtable met venture capitalists. Nieuw geld voor venture capital
Waarom hebben de succesvolle venture capital funds wel investeringskapitaal? Terwijl honderden veelbelovende startups staan te springen om groeikapitaal staan venture capitalists met lege handen. Banken en institutionele beleggers laten venture capital links liggen. Enkele VC-funds laten zien dat het wel kan. Managers van VC’s gaan met elkaar in gesprek over venture debt en fundraising.
Met aan tafel o.a. Patrick Polak (Newion Investments), Roel de Hoop (Prime Ventures) en Ilan Goudsmit (Van den Ende & Deitmers)

 

 

15.45 – 17.00 Roundtable met CFO’s, CEO’s. Managing the private equity manager
Private equity biedt goede kansen voor groei en interenationalisering van het bedrijf, maar niet altijd liggen de belangen van corporates en PE investeerders op één lijn. CEO´s en CFO´s van private equity owned bedrijven gaan met elkaar in gesprek over de voor en nadelen van private equity voor hun bedrijf en de optimalisatie van de samenwerking met de investeerder.
In samenwerking met ABN AMRO.

 Bezoek het Private Equity Summit op 23 april bij ABN AMRO 

 

Gerelateerde artikelen