WeWork waagt nieuwe beursgang via de sluipweg

Geplaagde kantoorverhuurder hoopt via een SPAC alsnog op een notering.

WeWork wil binnen een jaar alsnog naar de beurs. Het kantoorverhuurbedrijf zou hierover in gesprek zijn met Bow Capital Management, een venturecapitalist. Die zou WeWork als een SPAC (special purpose acqusition company) naar de beurs willen brengen, 

Dit meldt de Wall Street Journal. Het zou de tweede poging zijn van WeWork, ooit een geliefde startup, om naar de beurs te gaan. In 2019 ketste dit voornemen nog af wegens schandalen rond het vastgoedbedrijf. Een beursgang zou WeWork een waardering kunnen opleveren van 10 miljard dollar, zo haalt de Amerikaanse zakenkrant anonieme bronnen aan. 

SPAC's zijn constructies van beleggingsmaatschappijen die bedrijven verpakken voor een beursgang waarvoor minder regelgevend toezicht geldt. Ze worden gebruikt voor bedrijven die geen aanspraak maken op een normale beursgang.

De Wall Street Journal heeft ook geruchten opgepikt over aanbiedingen van particuliere investeerders die geld in WeWork willen stoppen. In dat geval zal van een beursgang geen sprake zijn, zo besluiten anonieme bronnen.

Gerelateerde artikelen