Werkplekbeheerder PCI verstevigt positie met nieuwe overname

Digitale werkplekbeheerder PCI Nederland heeft Bouman KantoorTotaal overgenomen. Met de overname groeit PCI naar eigen zeggen naar zo'n 300 medewerkers en circa 25.000 machines. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Bouman KantoorTotaal is een totaalaanbieder van kantoorartikelen en documentsystemen. Verdeeld over Zeeland, West-Brabant en Zuid-Holland heeft het bedrijf zeven winkels. De in totaal veertig medewerkers verhuizen mee naar PCI. Bouman zal in 2017 nog onder eigen naam blijven opereren.

Een bron van kennis
“De diensten en expertise van Bouman vormen een mooie aanvulling op ons eigen portfolio,” reageert Bas Kamphuis, eigenaar van PCI Nederland. “Het bedrijf heeft een mooie, klantgerichte cultuur. De kennis van de gespecialiseerde medewerkers wordt voortdurend actueel gehouden met cursussen, vakliteratuur en beursbezoeken, zodat zij altijd op de hoogte zijn van de laatste marktontwikkelingen en innovaties die relevant zijn voor hun klanten.

Tweede overname in 2017
De M&A-adviseurs van KPMG en advocaten van Lexence begeleidden de deal in goede banen. KPMG is inmiddels een vertrouwd gezicht. In het vrijdag verschenen M&A Magazine kunt u meer lezen over de samenwerking tussen PCI en het Big Four-kantoor.

De acquisitie van Bouman is de tweede overname van PCI in 2017. Kantoorvakhandel CB Groep werd reeds overgenomen. Eerder werden Dantuma (2015) en Leferink Document Works (2016) ingelijfd. “We worden niet alleen groter, maar groeien ook in de breedte,” stelt Kamphuis. “Waar we oorspronkelijk voornamelijk printers bij klanten plaatsten, hebben we ons inmiddels ontwikkeld tot dé werkplekspecialist van Nederland, dankzij de combinatie van cloud, werkplekautomatisering, documentmanagement, printoplossing en ons bijzondere financieringsmodel."

 

Gerelateerde artikelen