Wehkamp flirt met beursgang

Wehkamp komt wellicht naar de beurs, schrijft De Telegraaf.

Grootaandeelhouder Apax heeft de afgelopen maanden vergeefs geprobeerd het bedrijf onderhands te verkopen. Kopers durfden niet toe te happen omdat ze denken dat de rooskleurige cijfers van het laatste boekjaar een eenmalige coronameevaller zijn. Wehkamp heeft sinds de pandemie begon in 2020 spectaculaire groeicijfers laten zien.

Nu kijkt Apax bij banken of er animo is voor het proberen van een beursgang, melden verschillende bronnen op de Zuidas. Een beslissing om in 2022 wel of niet te gaan, wordt voor het eind van het jaar verwacht.

Apax, een Amerikaanse private equityfirma, zette Wehkamp in september in de etalage. Voor zover bekend toonden echter alleen Gilde Buy Out Partners en de private equitytak van hedgefonds Elliott interesse en kwam het niet tot een bindend overnamebod.

De magere interesse is gezien de goede prestaties van het e-commerce warenhuis opvallend. In de markt wordt dat toegeschreven aan de onduidelijkheid: hoeveel van de spectaculaire verbetering in Wehkamps prestaties structureel is en hoeveel eenmalig is veroorzaakt door de coronarugwind.

Gerelateerde artikelen