Weer een SPAC naar de Amsterdamse beurs

Climate Transition Capital Acquisition 1 (CTCA1), gaat eind volgende week naar de Amsterdamse beurs. De SPAC gaat zich richten op de Europese energietransitie. 

Daarvoor heeft Transition €215 mln opgehaald. CTCA1 streeft naar 190 miljoen euro. Het doel volgens de initiatiefnemers: 'Enorme winsten maken voor beleggers door het bij elkaar brengen van publiek kapitaal en groene bedrijven, om de transitie naar een toekomst zonder netto CO2-uitstoot te versnellen.

De teamleden van CTCA1 hebben ruime ervaring in de energiesector en een – volgens een persbericht 'indrukwekkende staat van dienst in het uitbouwen van early movers tot industry champions'. Zij staan aan de basis van enkele van de meest succesvolle schone-energiebedrijven, waaronder de Green Investment Bank in het VK en NRG Energy, Pattern Energy, Stem en Sunrun in de VS.

Tot het directieteam behoren Robin Duggan en Joris Rademakers. Duggan was eerder lid van het Riverstone Renewable Energy investeringsteam dat meer dan $5 miljard heeft opgehaald en geïnvesteerd in een clean energy fund en bijbehorende co-investeringen, en leidde investeringen in Seajacks, Enviva, Pattern en Velocita. Rademakers heeft meer dan tien jaar ervaring in schone energie als financier en investeringsprofessional. Hij heeft gewerkt binnen het Global Industrials team bij Barclays.

 

 

Gerelateerde artikelen