Webinar met Mathijs Bouman: Floreren in post-corona M&A-landschap 

2021 was een recordjaar. Wat doet 2022 en hoe kun je daar als M&A-professional op inspelen?

De Nederlandse economie is vorig jaar met 4,8 procent gegroeid, de grootste groei in meer dan twintig jaar. De economische groei is vooral te danken aan de toegenomen export en de hogere consumptie van huishoudens.  

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op dinsdag 15 februari naar buiten heeft gebracht. 

De groei van de consumptie weegt niet helemaal op tegen de historisch grote krimp in 2020. In vergelijking met 2019 ligt de consumptie van huishoudens nog ruim drie procent lager. Vooral de bestedingen aan recreatie en cultuur, de horeca en vervoer en communicatie waren fors lager dan in 2019. 

Op het gebied van overnames was 2021 een recordjaar en de verwachtingen voor 2022 zijn eveneens positief. “2021 was absoluut waanzinnig; een recordjaar voor de markt", vertelde Michel Cijsouw van Rabobank onlangs op MenA.nl. "We zien nu nog steeds veel momentum in de M&A-markt dat onverminderd goed is. In bredere context verschijnen er wat wolkjes aan de lucht, maar dat heeft nog geen impact op wat wij zien aan momentum. Dat kan nog komen, maar mijn huidige voorspelling is nog steeds dat het een buitengewoon succesvol en druk jaar in M&A gaat worden.”   

Op 17 maart heeft de M&A Community econoom Mathijs Bouman uitgenodigd om ons bij te praten over economische trends en ontwikkelingen. Hoe kijkt hij naar de groeiverwachtingen voor Nederland en de rest van de wereld? Wat gaan de centrale banken met de rente doen? En wat zijn de effecten die we nog kunnen verwachten van de pandemie, de lockdowns en de massale overheidssteun die verstrekt is?  

Bouman deelt zijn visie in een inspirerende webinar dat de M&A Community samen met SS&C Intralinks organiseert. Naast Bouman zullen ook Arjan Minningh (ING) en een Managing Partner en Head of Corporate M&A van NautaDutilh aanschuiven. Zij zullen o.a. kijken naar de industrieën die zwaar getroffen zijn door corona, waaronder de luchtvaart, horeca en evenementenbranche en hoe het verder moet met deze sectoren. Tot slot bespreken de experts de kansen in M&A die zij zien voor de nabije toekomst en hoe corona M&A blijvend veranderd heeft.  

Geef jouw kennis een boost en schrijf je nu in voor dit webinar via:  
https://sijthoff-media.webinargeek.com/m-a-studio-17-maart

 

Gerelateerde artikelen