Waterland sluit achtste fonds van 2,5 miljard euro

Overheidspensioenregelingen vertegenwoordigen het grootste deel van de beleggersbasis.

Waterland Private Equity Investments ("Waterland") is verheugd de sluiting aan te kondigen van zijn achtste institutionele fonds, Waterland Private Equity Fund VIII voor € 2,5 miljard. Het fonds sloot drie maanden na de eerste lancering op de hard cap.

WPEF VIII was aanzienlijk overtekend en de vraag overtrof de fondsenwervingsdoelstelling aanzienlijk, dankzij de aanhoudende sterke steun van bestaande investeerders in combinatie met de aanzienlijke interesse van nieuwe investeerders.

De fondsenwerving trok toezeggingen aan van institutionele beleggers van wereldklasse. Meer dan de helft daarvan heeft het hoofdkantoor in Europa, meer dan een derde in de Verenigde Staten, en er namen geselecteerde beleggers deel uit het Midden-Oosten en Azië-Pacific. 

WPEF VIII verwacht controle-investeringen te doen in middelgrote kwaliteitsbedrijven in gefragmenteerde groeimarkten in Europa (Benelux, DACH, Polen, VK, Ierland, Scandinavië en Frankrijk) om organische groei en groei door acquisities te financieren. Dit is een voortzetting van de succesvolle buy-and-build-investeringsstrategie die de afgelopen twee decennia op de eerdere fondsen van het bedrijf is toegepast.

“De fondsenwerving voor WPEF VIII is een groot succes geweest en we zijn dankbaar voor de steun van onze investeerders. Het is een belangrijke prestatie voor ons om in slechts drie maanden tijd het grootste fonds van Waterland tot nu toe te hebben gesloten, volledig op afstand en tijdens de COVID-19-pandemie. We kijken ernaar uit om te investeren met ons achtste fonds, waarvoor we veel aantrekkelijke kansen zien in de doelregio. We blijven dankbaar voor de aanhoudende steun van onze bestaande investeerders, en we zijn trots op de hoge kwaliteit van de nieuwe investeerders die we nu verwelkomen in WPEF VIII", aldus Frank Vlayen, Group Managing Partner.

Gerelateerde artikelen