Waterland Private Equity Investments opent kantoor Manchester

Waterland Private Equity Investments steekt de Noordzee over en opent een kantoor in het Verenigd Koninkrijk (VK). Niet in haute-finance-hoofdstad Londen, maar in industriestad Manchester.

Brexit of niet, Waterland Private Equity Investments was al van plan om zich te vestigen in het VK. Sterker nog, de Brexit biedt kansen. “Het is een natuurlijke stap in onze groeistrategie”, zegt Hans Scheepers in een persbericht. Scheepers is managing partner van Waterland in Nederland. “We geloven dat de de Brexit-stem significante investeringskansen zal bieden. We kunnen Britse bedrijven helpen met hun Europese groei-ambities door gebruik te maken van ons bestaande netwerk in Europa.” Dat netwerk bestaat uit zes kantoren in Nederland (Bussum), België (Antwerpen), Duitsland (Düsseldorf en München) en Polen (Warschau).

Omzet in euro als hedge voor sterling
Naast de groeikansen ziet Scheepers ziet een ander voordeel voor Britse bedrijven om in zee te gaan met Waterland. “Door uit te breiden in Europa krijgen Britse bedrijven een natuurlijke ‘hedge’ zodat ze niet alleen omzet hebben in sterling maar ook in euro.” Dus als de pond valt, dan hebben ze altijd nog de euro en vice versa. 

Voor het Britse kantoor is investeringsmanager Ryan Hallworth (33) aangetrokken. Hij werkte eerste voor DC Advisory en Deloitte. Phil Goodwin, de voormalige baas van de Britse tak van investeerder Montagu, is betrokken om ‘strategische inbreng’ te leveren. De investeringsmanagers van Britse kantoor zullen in eerste instantie hun pijlen richten op bedrijven aan de onderkant van het middensegment. Waar de onderkant begint en eindigt wordt in het begeleidende persbericht niet gespecificeerd, maar in Nederland en Duitsland doet het bedrijf regelmatig deals van meer dan 100 miljoen euro. In oktober 2016 was Waterland al actief in het VK, met een deelname in een Brits afvalverwerkingsbedrijf.

Op 9 maart gaan private-equitymanagers met elkaar in gesprek tijdens de M&A en NVP Lentebijeenkomst hoe zij hun rol als rentmeester kunnen invullen. Meld je hier aan

Gerelateerde artikelen