Waterland en Otravo lijven ‘populairste reisbureau van Nederland’ in

De VakantieDiscounter is akkoord over een overname door reisgenoot Otravo. Voor het moederbedrijf van Vliegtickets, WTC en Schipholtickets is het de tweede grote acquisitie in twaalf maanden tijd.

Otravo-topman Raymond Vrijenhoek spreekt van een strategische overname. Met de acquisitie van VakantieDiscounter zegt Vrijenhoek zo'n 100 miljoen euro omzet toe te voegen en uit te zullen komen op een omzet van tegen de 600 miljoen euro. 

Door de versterking krijgt Otravo de beschikking over een bedrijf dat tot tweemaal verkozen is tot populairste online reisorganisatie van Nederland (in 2015 en 2016 door Zoover). Met name de 'moderne ICT-structuur en efficiënte werkprocessen' worden door Otravo geprezen, evenals de uitstraling van het 'hippe merk'. 

Waterland
Precies een jaar geleden stapte Waterland Private Equity aan boord van Otravo. In juli 2016 nam het Nederlandse online reisbureau Flygstolen over, een Zweedse reisorganisatie waar ook het Deens-Noorse reismerk Tripmonster onder valt. Met een substantieel aandeel en een investeerder in het management van de reisorganisatie bouwt de participatiemaatschappij de positie van Otravo in de Benelux en Scandinavië verder uit.

Voor de onlangs aangestelde CFO Martin Hulsman is het de eerste grote financiële activiteit. Begin dit jaar werd Hulsman benoemd tot de nieuwe financiële topman bij het online reisonderneming. 

(Foto: Hoofdkantoor Otravo in Amsterdam)

Lees ook: Hoe Philippe de Knijff, co-founder van Otravo, het online reisbureau groot heeft gemaakt

Gerelateerde artikelen