Wat voegt private equity nou écht toe? Bezoek het PE Summit

Op het Private Equity Summit van 8 juni 2016 gaan wij in op de vraag: 'Hoe maakt private equity de BV Nederland sterker?' Locatie is het Rosarium te Amsterdam.
 
Er is het afgelopen jaar veel discussie geweest over de rol van private equity in de maatschappij. De meeste mensen begrijpen inmiddels wel dat een investeerder geen sprinkhaan, aasgier of ander onedel organisme is. Investeringsmaatschappijen zijn niet op aarde gezet om ondernemingen uit te zuigen. De woorden initiatiefnota, Estro en excessen mogen van tafel.
 
Maar waar staat private equity dan wel voor?
 
Cijfers van de Nederlandse Vereniging voor Participatiemaatschappijen (NVP) tonen de significante rol die de sector heeft in de Nederlandse economie. Zo werken er zo'n 380,000 werknemers bij de 1400 private equity owned companies en werd er vorig jaar 3,3 miljard euro geïnvesteerd door participatiemaatschappijen. Wéér meer dan het jaar daarvoor. Terwijl de banken juist steeds minder lenen aan het bedrijfsleven.  
Dat zijn mooie cijfers maar het zal bestuurders, ondernemers en krantenlezers niet onverbiddelijk overtuigen van de notie dat private equity weldadig is. KPMG-professor Muel Kaptein zei onlangs: “Private equity brengt vaak ter sprake in hoeveel deelnemingen wel niet is geïnvesteerd. Dat is een financiële waarde. Het zegt niks over de echte waarde die het aandeelhouderschap creëert." 
 
Op het Private Equity Summit gaan we op zoek naar de échte waarde. ‘Hoe maakt private equity de BV Nederland sterker?’, aldus het thema. Op het congres zullen private equity investeerders, family offices, private equity owned companies, toezichthouders, bankiers en juristen met elkaar deze vraag beantwoorden. 
 
Een van de open sessies is bijvoorbeeld ‘Het familiebedrijf in goede handen’ waarin investeerders en dga’s met elkaar uitvinden hoe private equity een rol kan spelen in de opvolging van familiebedrijven. Daarnaast geeft pensioenfondsbeheerder APG in de masterclass ‘Responsible investing’ haar visie over de verantwoordelijkheden van participatiemaatschappijen en horen we van Dümmen Orange en Philips in twee aparte masterclasses wat hun ervaringen zijn met private equity. 
 
 
Gerelateerde artikelen