Wagenings aardappelbedrijf krijgt 16 miljoen euro

Aardappelveredelaar Solynta uit Wageningen ontvangt een investering van 16 miljoen euro van bestaande en nieuwe investeerders.

De nieuwe investeerders zijn Fortissimo Capital en Innovation Industries. Onder de bestaande aandeelhouders bevindt zich onder meer OostNV. Het bericht over de kapitaalinbreng staat op de website van Wageningen University.

"Met de opbrengst van deze financieringsronde én de expertise van Fortissimo Capital en Innovation Industries kunnen we de revolutionaire aanpak van de aardappelteelt door Solynta doorontwikkelen," aldus Hein Kruyt, CEO van Solynta.

Door middel van een hybride veredelingstechniek claimt Solynta onder meer de opbrengst van een aardappel te kunnen vergroten. Daarnaast zou het de aardappelen ook resistent kunnen maken tegen ziektes waardoor minder pesticiden nodig zijn. Solynta maakt het simpel gezegd mogelijk dat een aardappel niet eerst gepoot maar meteen gezaaid kan worden. Dat heeft een groot voordeel. Volgens Wageningen University staat 25 gram zaad gelijk aan 2500 kilo pootaardappels.

Yuval Cohen, managing-partner van Fortissimo Capital, verklaart: “Innovatie in de landbouw is een van de meest veelbelovende gebieden waarin Fortissimo Capital heeft geïnvesteerd. De afgelopen jaren hebben we geïnvesteerd in een aantal uitstekende bedrijven, waaronder hybride zaadveredelingsbedrijven als Origene Seeds en Equinom. We hebben alle vertrouwen in het nieuwe revolutionaire aanbod van Solynta, dat een enorm potentieel heeft om de gehele aardappelsector te transformeren.”

Eerder deze maand stond het M&A Forum bij de Rabobank in het teken van de food & agri-sector. Daaruit bleek hoe innovatief Nederlandse bedrijven in deze sector zijn. Solynta is daar een goed voorbeeld van. 

Gerelateerde artikelen