VVD-voorzitter Henry Keizer legt tijdelijk functie neer

Partijvoorzitter Henry Keizer van de VVD legt tijdelijk zijn functie neer in verband met het onderzoek naar zijn handelen tijdens de overname van crematoriumbedrijf De Facultatieve Groep. Dat liet premier Mark Rutte dinsdagavond weten aan de NOS.

Keizer was in opspraak geraakt na publicatie van een artikel door website Follow The Money (FTM) naar aanleiding van de overname van De Facultatieve Groep door Henry Keizer en zijn collega’s. In het artikel wordt de suggestie gewekt dat Keizer een crematoriumbedrijf heeft gekocht voor een prijs ver onder de marktwaarde, maar volgens Keizer heeft hij een marktconforme prijs betaald gebaseerd op waarderingen van corporate-finance-adviseurs van Deloitte, BDO en Borrie Corporate Finance. FTM twijfelt aan de waarderingen, maar krijgt van Keizer geen inzage in de volledige rapporten van de corporate-finance-adviseurs.

Ook stelde FTM vraagtekens bij een uitkering van 12 miljoen dividend aan de kopers om de overname te bekostigen. Volgens Keizer komt die 12 miljoen van een lening van 31,4 miljoen die de kopers bij ABN AMRO hebben gekregen. 

Keizer zag in de publicatie van FTM geen reden om op te stappen, maar heeft na ontstane ophef in de media en binnen de VVD besloten dat het beter is om tijdelijk de functie van partijvoorzitter neer te leggen.

Lees ook: 
BDO, Deloitte en Borrie waardeerden crematoriumbedrijf Henry Keizer 
VVD-partijvoorzitter Keizer vindt overname zaak voor ledenraad en bestuur
VVD-voorzitter Henry Keizer koopt uitvaartbedrijf voor een ‘schijntje’ denkt Follow The Money 

Gerelateerde artikelen