VVD-partijvoorzitter Keizer vindt overname zaak voor ledenraad en bestuur

Henry Keizer, partijvoorzitter van de VVD, vindt dat hij integer heeft gehandeld tijdens de overname van zijn crematoriumbedrijf in 2012. De overname was een zaak tussen de ledenraad van de vereniging en het management. Dat zei hij vrijdag in gesprek met journalisten. 

Keizer zegt dat hem niets te verwijten valt, meldt de NOS op haar website. Volgens Keizer is de overname van het bedrijf in 2012 goed en correct verlopen. Volgens Keizer is het een complexe deal, waardoor hij niet direct uitgebreid kon reageren op het artikel van Follow The Money

De Keizer vindt dat de overname een zaak was tussen de vereniging en het management. De ledenraad van de vereniging, en niet alle leden afzonderlijk, moesten met de verkoop instemmen en dat deden zij unaniem, zegt Keizer.

Winstuitkering van 12 miljoen
Bij de verkoop van het bedrijf in 2012 stonden de aandelen in de boeken voor 31 miljoen euro, maar Keizer en zijn twee partners betaalden 12,5 miljoen euro. Daarbij kregen ze ook eens een winstuitkering van 12 miljoen, bedoeld voor de leden van de vereniging.

Volgens de NOS ontkent de Keizer dat hij aan beide kanten van de onderhandelingstafel heeft gezeten. Op het moment van besluitvorming zou hij zich hebben teruggetrokken. 

Lees ook: 
BDO, Deloitte en Borrie waardeerden crematoriumbedrijf Henry Keizer
VVD-voorzitter Henry Keizer koopt uitvaartbedrijf voor een schijntje
VVD-partijvoorzitter Keizer vindt overname zaak voor ledenraad en bestuur

 

 

Gerelateerde artikelen