Voorwaarden claimemissie Ballast Nedam bekend

Aandeelhouders van Ballast Nedam kunnen in de eerder aangekondigde claimemissie intekenen op in totaal 67,7 miljoen nieuwe certificaten van aandelen tegen een uitgifteprijs van 0,2955 euro per stuk. Dat maakte het bouwbedrijf woensdag bekend.

De emissie van 20 miljoen euro is volledig onderschreven door Renaissance Infrastructure, de Turkse bouwer die bezig is Ballast Nedam over te nemen. Dat bedrijf krijgt via een onderhandse plaatsing nog eens bijna 133 miljoen certificaten in handen tegen een korting van 30 procent op de uitgifteprijs van de claimemissie.

Renaissance bracht eerder dit jaar een bod uit van 0,30 euro per aandeel op alle 87,3 miljoen uitstaande aandelen Ballast Nedam. Houders van ruim 80 procent van de aandelen hebben hun stukken aangeboden. De overige aandeelhouders zien hun bezit sterk verwateren.

De opbrengst van de claimemissie en de onderhandse plaatsing is hard nodig om de financiële positie van het noodlijdende Ballast Nedam te versterken. Het bedrijf verwacht de herfinancieringsoperatie voor het einde van dit jaar af te ronden.

(ANP)

 

Gerelateerde artikelen