VolkerWessels-dochter haalt branchegenoot Wareco binnen

Het Holtense Ingenieursbureau Aveco de Bondt, dochteronderneming van bouwbedrijf VolkerWessels, neemt branchegenoot Wareco over. Dat schrijft het moederconcern in een persbericht.

De samensmelting zal begin juli worden afgerond, de koopsom bleef onvermeld. Door de overname van Wareco verstevigt Aveco de Bondt zijn marktpositie in het westen van Nederland. "We breiden onze activiteiten uit op het gebied van stedelijk water", zegt Gerald Paalman, algemeen directeur van Aveco de Bondt.

Aardbevingsproblematiek
Aveco is sinds 2013 voltallig zelfstandig onderdeel binnen VolkerWessels en heeft zo'n 300 werknemers in dienst. Het ingenieursbedrijf houdt zich onder meer bezig met het zoeken naar duurzame oplossingen voor de aardbevingsproblematiek in Noord-Nederland en het veiliger maken van waterrijk gebied op wereldwijde schaal.

Branchegenoot Wareco heeft zijn hoofdkantoor in Amstelveen en een kleinere vestiging in Deventer. Het bedrijf behaalde over 2016 een omzet van bijna 7 miljoen euro en kende een EBITDA-marge van ongeveer 13 procent. 

Door de acquisitie komen geen banen in gevaar bij Wareco, dat aan ongeveer 70 man werkgelegenheid biedt. Het bedrijf zal onder eigen naam actief blijven in de markt van water, bodem en funderingen. "De overname is gunstig voor beide bedrijven, hiermee kunnen we de gezamenlijke ambities nog beter waarmaken", aldus Nico Borreman, directeur Wareco. 

Lees ook:
Opbrengst beursgang VolkerWessels naar 648 miljoen euro
ABN AMRO, ING, Merrill Lynch en Morgan Stanley brengen VolkerWessels met succes naar de beurs
VolkerWessels mikt op beurswaarde tot 2 miljard euro
Banken bereiden VolkerWessels voor op rentree Amsterdamse beurs

 

Gerelateerde artikelen