VolkerWessels mikt op beurswaarde tot 2 miljard euro

De familie Wessels wil volgende maand ongeveer een derde van de aandelen van VolkerWessels naar de beurs in Amsterdam brengen. Dat maakte het bouwbedrijf vrijdag bekend. De verkoopprijs komt te liggen tussen de 21,25 euro en 25,25 euro per aandeel.

Reggeborgh, het investeringsfonds van de familie Wessels, wil tot 25 miljoen aandelen verkopen. Die zijn goed voor een belang van 31,25 procent. De beursgang, die voorlopig gepland staat voor 12 mei, zou daarmee een prijskaartje tussen de 1,7 en 2 miljard euro hangen aan de gehele onderneming.

Extra stukken
Met de begeleidende banken is afgesproken dat zij bij grote belangstelling extra stukken kunnen plaatsen. Als die optie volledig wordt benut, zal uiteindelijk een kleine 36 procent van de aandelen naar de beurs worden gebracht. Dat zou de familie Wessels tussen de 611 en 726 miljoen euro opleveren.

Particuliere beleggers kunnen vanaf vrijdag inschrijven op aandelen VolkerWessels, de verkoop voor institutionele beleggers begint volgende week dinsdag. De beschikbare aandelen worden zo verdeeld dat 10 procent wordt toegewezen aan kleine beleggers in Nederland.

Hoeveel aandelen precies worden verkocht en tegen welke prijs, wordt vlak voor de daadwerkelijke beursgang bekendgemaakt.

(ANP)

Lees ook:
Banken bereiden VolkerWessels voor op rentree Amsterdamse beurs

 

 

Gerelateerde artikelen