Voetballer Gregory van der Wiel en venture-capitalfonds Keadyn investeren in tech

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:41
Voetballer Gregory van der Wiel lanceert woensdag een investeringsfonds speciaal voor bekende Nederlanders die willen investeren in startende technologiebedrijven. Dat schrijft Het Financieele Dagblad woensdag.

Gregory van der Wiel werkt samen fundmanager Funs Jacobs van Block Party en venture-capitalfonds Keadyn. Van der Wiel – actief voor de Turkse club Fenerbahçe onder leiding van Dick Advocaat – is de oprichter en eerste investeerder van het fonds luisterend naar de naam ‘Block Party’. Het fonds start met 2,5 miljoen euro.

Funs Jacobs is de oprichter en manager van Block Party. Martijn Don en Dave Dirks van Keadyn adviseren Jacobs.

Dave Dirks van het Rotterdamse venture-capitalbedrijf Keadyn (foto rechts) wil de komende drie jaar tien investeringen doen van gemiddeld 250.000 euro. Het fonds zoekt beginnende bedrijven die al een werkend product en klanten hebben. Block Party heeft de eerste investering al gedaan in Voicey, een app waarmee merken en bekende mensen elkaar brengt. 

Dirks is naast partner bij Keadyn ook partner en medeoprichter van advocatenkantoor Certa Legal. In 2012 ging hij binnen het kantoor van start met een techteam gericht op fundraising en investeringen van startups en venture-capitalbedrijven actief in technologie.

Gerelateerde artikelen