Voetbalclub Chelsea in de etalage om Oekraïne

Chelsea, een van de grootste voetbalclubs ter wereld staat in de etalage. Vier partijen hebben de aandelen aangeboden gekregen, waaronder Hansjörg Wyss, zoals de Zwitserse miljardair zelf bekendmaakte. 

Diverse media maken melding van de verkoopberichten, maar die zijn nog niet bevestigd. Wel staat vast dat de voetbalclub te koop staat. Dat meldt de Russische eigenaar, Roman Abramovitsj, in een verklaring op de website van de Londense club. Kort na de Russische inval in Oekraïne had Abramovitsj al besloten zijn belangen formeel over te dragen aan een foundation van de club. Nu gaat hij een stap verder. 

Onbekend is wat de vraagprijs is. Het Deloitte Football Money League Report 2021 zet Chelsea op de achtste plaats wat betreft de omzet. Die bedraagt 470 miljoen euro per jaar. 

Volgens Wyss zou de vraagprijs nu nog te hoog zijn. “Ik zal nu vier of vijf dagen moeten wachten, want Abramovich vraagt nog veel te veel”, zo wordt de Zwitser geciteerd door Voetbal International. “Chelsea is hem nog twee miljard pond schuldig, maar de club heeft zelf geen geld. Dat betekent dat de persoon die Chelsea koopt Abramovich nog veel geld schuldig is.”

“Ik zou het me, in een samenwerking met mijn partners, wel kunnen voorstellen. Maar ik zal eerst de voorwaarden goed moeten bestuderen. Ik doe dit in ieder geval sowieso niet in mijn eentje. Als ik Chelsea koop, dan zal het zijn met een consortium bestaande uit zes of zeven investeerders."

Gerelateerde artikelen