Vodafone onder druk om mastbedrijf te verkopen

Telecomsector zoekt consolidatie om geld vrij te maken voor uitrol 5G.

Beleggingsmaatschappijen proberen het mastbedrijf van Vodafone te kopen. Dit bedrijf, Vantage Towers, is 16 miljard waard. Vodafone voelt echter niets voor een verkoop aan investeerders als Brookfield en Global Infrastructure Partners. Deze investeerders ongevraagd voorstellen neergelegd bij Vodafone om het mastbedrijf te kopen.

Vodafone staat onder druk van de activistische aandeelhouder Cevian Capital om zijn portefeuille te vereenvoudigen het rendement te verhogen. Een deal zou echter niet in de maak, zo tekent persbureau Reuters op.

Vodafone heeft Vantage Towers vorig jaar naar de beurs in Frankfurt gebracht, maar heeft nog steeds 81% van het bedrijf in bezit. Naar verluidt zou Vodafone meer heil zien in een fusie tussen Vantage Towers met meer branchegerichte bedrijven als Deutsche Telekom, DFMG of Orange’s Totem. 

Er klinken in de telecom al langer pleidooien om de markt te consolideren om de concurrentie te verminderen en de winstgevendheid te vergroten. Dit zou nodig zijn om geld vrij te maken voor de uitrol van 5G mobiele telecominfrastructuur.

 

Gerelateerde artikelen