Vodafone beëindigt gesprekken met eigenaar Ziggo

Vodafone is niet langer in gesprek met Liberty Global, het moederbedrijf van kabelaar Ziggo, over een mogelijke combinatie van bedrijfsactiviteiten. Dat maakte de Britse telecomreus maandag bekend.

Vodafone liet in juni weten dat de twee bedrijven onderhandelden over een mogelijke uitwisseling van bezittingen. Daarop werd al langer gespeculeerd, zeker nadat topman John Malone van Liberty Global had laten doorschemeren wel brood te zien in samenwerking, met name in Duitsland, Nederland en Groot-Brittannië.

Waar Liberty Global vooral actief is als aanbieder van kabeltelevisie en vast internet, moet Vodafone het vooral hebben van de mobiele markt. Een ruil van bezittingen zou beide bedrijven in staat stellen totaalpakketten aan te bieden met zowel mobiele als vaste diensten, zoals veel concurrenten al doen.

Samenwerking tussen de twee wereldwijd actieve grootmachten in Nederland had de grootste kabelmaatschappij onder één dak kunnen brengen met de op een na grootste aanbieder van mobiele telefonie. Ziggo, dat vorig jaar fuseerde met UPC, heeft geen eigen mobiele netwerk en maakt al gebruik van dat van Vodafone.

(ANP)

Gerelateerde artikelen