VNC ondervindt problemen bij inpassen acquisities

De Groene Belangenbehartiger en Renewables werden begin dit jaar overgenomen door Verenigde Nederlandse Compagnie (VNC), maar blijken lastig te integreren.

Ook DGB energie, dat in oktober in zijn geheel in handen viel van VNC, valt moeilijk in te passen. Dat schrijft de investeringsmaatschappij uit Assen in een persbericht. 

Boekhouding
"De integratie wordt mede bemoeilijkt doordat de boekhouding van die bedrijven geheel moet worden omgezet naar de voor VNC geldende regels, en blijkt lastiger dan verwacht", zo meldt VNC.  

De investeringsmaatschappij, sinds ruim twee jaar genoteerd op Euronext, heeft inmiddels voor alle deelnemingen een nieuwe bestuurder gevonden. Verder schrijft VNC op zijn website dat het met meerdere partijen praat over mogelijk overnames. Het gaat om oriënterende gesprekken waarbij de participatiemaatschappij niet ingaat op namen. 

VNC richt zich op het participeren in, het financieren van en het verlenen van diensten en het verstrekken van adviezen aan ondernemingen in verschillende sectoren.

Gerelateerde artikelen