Vlaamse vastgoedreus mikt na overname op Nederland

Canadese eigenaar stuurt Befimmo naar Amsterdamse kantorenmarkt.

De Brusselse kantoorspecialist Befimmo maakt zich op om de Nederlandse kantorenmarkt te betreden. Vooral in Amsterdam vallen dan de nodige deals te verwachten.

Dit meldt de Belgische zakenkrant De Tijd. De komst van de Belg is het gevolg door een overname van Befimmo door de Canadese investeerder Brookfield, die het bedrijf van de beurs haalde.

Brookfield wil het bedrijf, traditioneel gefocust op de Brusselse kantorenmarkt, uitbouwen zijn vastgoedplatform in de Benelux. Aanvankelijk wilde de vastgoedinvesteerder toeslaan in België en Luxemburg, maar nu staat ook Amsterdam op de wensenlijst. Volgens CEO Jean-Philps Vroninks zal het bedrijf dit jaar nog niet actief zijn in Nederland, en wellicht ook niet volgend jaar. Pas in 2025 of 2026 is de Nederlandse markt aan de beurt. . Daar zijn we nog niet klaar voor.'

Met een portefeuille ter waarde van 2,75 miljard euro is Befimmo een van de grootste vastgoedeigenaars van België. De overname van een gelijkaardige concurrent in Nederland zit er niet in. Wel gaat het bedrijf voor de overname van kantoorgebouwen.

 

Gerelateerde artikelen