‘Vlaams Mediahuis wil Telegraaf Media Groep overnemen’

De Vlaamse krantenuitgever Mediahuis wil de Telegraaf Media Groep (TMG) overnemen. Dat meldde Het Financieele Dagblad (FD) woensdag op gezag van ingewijden. Mediahuis is in Nederland al eigenaar van NRC Media en de Limburgse regionale kranten.

De Belgen zouden bereid zijn 5,25 euro per aandeel op tafel te leggen, de helft meer dan de huidige beurskoers. Daarmee wordt TMG gewaardeerd op 243 miljoen euro. De handel in aandelen TMG is op last van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) stilgelegd. Er volgt een persbericht, bevestigde een woordvoerder, maar verder wilde hij niet op de zaak ingaan. Een zegsman van Mediahuis gaf evenmin commentaar.

TMG is het moederbedrijf van onder meer de dagbladen De Telegraaf en Metro, de regionale krantengroep HDC, websites als Geenstijl en Jaap.nl, de radiozenders Sky Radio en Veronica en puzzeluitgever Keesing. De gesprekken met Mediahuis, in eigen land uitgever van Het Nieuwsblad, De Standaard, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg, zijn volgens het FD al enkele weken aan de gang.

Als het tot een overname komt, vallen nog meer Nederlandse dagbladen in Belgische handen. De Persgroep is al eigenaar van het AD, de Volkskrant en Trouw, en bezit daarnaast de regionale kranten die vroeger samen Wegener vormden. In België geeft de concurrent van Mediahuis onder meer Het Laatste Nieuws, De Morgen en De Tijd uit.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen