Vijf advocatenkantoren bij private equity deal De Hoge Dennen en Breedinvest

Maar liefst vijf advocatenkantoren zijn betrokken bij de overname van Intergas Verwarming. AKD, NautaDutilh, Civilence en Freshfields Bruckhaus Deringer adviseren private equity investeerders De Hoge Dennen en Breedinvest bij overname van Intergas Verwarming. W&S Advocaten en KwikGielen adviseren de verkopende aandeelhouders.
Vier van de vijf advocatenkantoren zijn ingeschakeld door Marius Coebergh en Stef Koning. Coebergh is de investeringsmanager namens De Hoge Dennen capital, de investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke. de familie heeft fortuin gemaakt met Groenwoudt supermarkten en Kruidvat. Koning neemt de honneurs waar voor Breedinvest, de investeringsmaatschappij van de familie Blokker.
 
Vaste klant 
"Wij doen regelmatig deals met De Hoge Dennen Capital en ook heeft ons kantoor Breedinvest eerder bijgestaan. Zodoende zijn wij bij deze transactie betrokken geraakt", zegt Nathalie van Woerkom. Zij geeft leiding aan het team van AKD dat verder bestaat uit Aniek Schadd, Rosanne Vlasveld en Sabina Smallegange. "Bijzonder aan deze deal is dat twee professionele investeringsmaatschappijen, beide familiebedrijven en afkomstig uit en/of actief in de retail industrie, gezamenlijk optrekken om een belang te nemen in een mooi en snelgroeiend bedrijf. Intergas is voornemens om internationaal te groeien en de onderhavige investering zal dat mede mogelijk maken. De samenwerking met beide cliënten verliep en verloopt nog steeds erg goed. Beiden zijn inhoudelijk betrokken en hebben zich echt in de onderneming verdiept. Dat maakt het voor ons ook prettig om met hen samen te werken."
 
Volgens Van Woekom verliep de transactie redelijk soepel: "De communicatie tussen de investeerders, de huidige aandeelhouders en het management was en is nog steeds goed, waardoor de afspraken grotendeels al in een vroeg stadium zijn gemaakt. Thans wachten wij nog op goedkeuring van de ACM en de Duitse mededingingsautoriteit. Daarna kan de deal op korte termijn worden afgerond. 
 
Het team van NautaDutilh staat onder leiding van David Viëtor en bestaat verder uit Cathelijn Frederiks en Diederik Vriesendorp. Thijs Flokstra geeft leiding aan het team van Freshfields Bruckhaus Deringer. Hij werkt samen met Axel van der Staak en Max Mayer. 
Gerelateerde artikelen