Vier nieuwe fintech startups onder vleugels ING’s Innovation Studio

Fintech-startups Axyon AI, Gekko, Startup Insight en Surance zijn toegelaten tot de Innovation Studio van ING, om te bewijzen dat/of zij levensvatbare business modellen hebben ontwikkeld.
De vier nieuwe deelnemingen werden geselecteerd uit een long list van 98 pitchende bedrijven. ING richtte de ING Innovation Studio  vorig jaar op als in-huis ‘accelerator’, die fintech startups ondersteunt in ruil voor een (klein) aandeel in het bedrijf. 
 
Toelating tot het programma van zes maanden betekent onder andere een seed-funding van 50.000 euro in de vorm van een converteerbare lening. Daarnaast biedt ING een aantal resources, zoals mentoring, connecties met key-decision-makers, topegang tot ING-klanten en werkplekken voor het startup-team. 
 
De Innovation Studio is een open platform, dat de geselecteerde jonge ondernemingen in staat stelt ‘live’ te experimenteren met hun business models om hun product- en/of dienstenideeën te valideren en te perfectioneren. De eerste startups waren whydonate, moneytis en checkmetrix  – waarvan zo te zien alleen de eerste twee nog steeds actief zijn…
 
De vier nieuwe startups komen elk onder de hoede van een eigen ING-divisie die hen gaat sponsoren, onder meer via toegang tot de cliëntenportefeuille. 
Axyon AI onderzoekt hoe kunstmatige intelligentie in verschillende sectoren kan worden toegepast. Gekko  biedt gratis boekhoudprogrammatuur;  Startup Insight is een platform voor ondernemers dat met blockchain-technologie “helps entrepreneurs build accountable businesses” op zowel financieel als juridisch terrein.
Surance tenslotte (“Vermogensbeheer voor iedereen!”) ontwikkkelt een app, die beleggers ondersteunt met tools en adviezen die tot voor kort alleen een ouderwetse private bankier zou hebben kunnen bieden.  
 
Gerelateerde artikelen