Meerderheidsbelang CNBB Equity Partners in oamkb

CNBB Equity Partners (CNBB) stapt in accountantsorganisatie.

CNBB, het investeringsvehikel van Arco van Nieuwland en Lucas Brentjens, (mede)oprichters van Exact en Yuki, heeft een meerderheidsbelang genomen in oamkb, een franchiseorganisatie van administrateurs, belastingadviseurs, accountants, bedrijfsadviseurs en bedrijfscoaches. 

Volgens een persbericht is het de bedoeling een moderne, op technologie gebaseerde financiële en administratieve dienstverlener op te bouwen die zich richt op het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. 

Oamkb – 'Tribe for Growth' – is een franchise-collectief van meer dan 120 boekhouders, accountants en belasting-, financiële en bedrijfsadviseurs met een geconsolideerde omzet van elf miljoen euro in 2022. Het bedrijf ondersteunt ondernemers en MKB-bedrijven met administratieve diensten (o.a. boekhouding, opstellen jaarrekening) en financieel advies. 'Door technologie te gebruiken om processen te automatiseren en kritisch inzicht te geven in prestatiecijfers, neemt oamkb de administratieve last van bedrijven weg en kunnen ze zich richten op wat het belangrijkst is: waarde leveren aan klanten en werknemers', staat te lezen in het persbericht. 

CNBB verwerft een meerderheidsbelang in oamkb en verschaft groeikapitaal voor een buy & build-strategie met de ambitie om binnen vijf tot zeven jaar een gevestigde waarde in de top-20 te worden. Oamkb CEO Pascale Petiet behoudt een minderheidsbelang.

In de Nederlandse accountancymarkt is al langer de ontwikkeling gaande dat grote private-equity-investeerders instappen. Ook andere investeerders, zoals Waterland en het Belgische Belcaen, meldden zich in het afgelopen halfjaar. De Autoriteit Financiële Markten waarschuwde onlangs nog voor de risico's hiervan voor de kwaliteit van de accountancy. 

Lees ook: Ewout Brouwers (PIA Group NL): 'Consolidatie- en innovatiegolf in accountancy is begonnen'
 

Gerelateerde artikelen