Vier nieuwe categorieën M&A Awards

In 2013 zullen er in vier nieuwe categorieën M&A Awards worden uitgereikt. Goed nieuws voor jonge talenten, restructuring adviseurs, investment managers en small cap dealmakers. De tijd is rijp om ook de besten in dit vak te eren met een award, betogen Willem van Oosten en Michiel Rohlof.
Natuurlijk is de M&A Awards voor veel aanwezigen vooral een fantastische gala-avond waarop een jaar feestelijk wordt afgesloten en bestuurders, investeerders en adviseurs gezamenlijk proosten op een nieuw dealjaar. Toch nemen de Awards zelf een prominente plaats in en behoren de winnaars jaar in jaar uit tot de absolute top in het vakgebied. Het transparante verkiezingsproces, waarbij elke toonaangevende marktpartij één stem uitbrengt en dat geheel onder toezicht van notaris Aart Kolhoff, zorgt voor een uitslag die de mening van de markt uitstekend weergeeft. 
 
Dit jaar wordt er in 21 categoriën een M&A Award uitgereikt. Daarbij zijn vier nieuwe categoriën toegevoegd. M&A Community Managers Willem van Oosten en Michiel Rohlof lichten toe waarom deze vier nieuwe Awards in hun ogen iets toevoegen aan de feestelijke avond. 

Best Young Talent 
Rohlof: "Wij zien jonge M&A-talenten, onder de 30 jaar, natuurlijk geregeld op de events van de M&A Community. Het lijkt ons erg leuk om inzichtelijk te krijgen wie er elk jaar tot de allerbeste high-potentials gerekend kunnen worden. Deze jonge M&A professional levert een grote bijdrage aan het team en kan snel schakelen. Het zijn leergierige professionals die na een relatief korte carrière al topprestaties neerzetten en door zijn of haar collega’s wordt gezien als een talent in het vakgebied. En dat dus vanaf nu ook beloond zien met een nominatie of award, nadat zij door middel van een pitch zijn voorgedragen."  
 
Best Restructuring Advisor
Van Oosten: "Waar het de afgelopen jaren qua dealactiviteit wat tegen zat, is er op het gebied van herstructureringen en herfinancieringen werk te over. Wij gaan de markt dan ook vragen om te stemmen op de beste adviseurs, betrokken bij de grootste en meest complexe herstructureringen met oog voor zowel de zakelijke als ook de menselijke aspecten van een herstructurering. Zij werken optimaal samen met de afdelingen intensief beheer van de banken en leveren onmiskenbaar waarde voor alle stakeholders. Een award die zeker in het rijtje thuis hoort."
 
Best Investment Manager (LP)
De Best Investment Manager (Limited Partners) is een investeringsmanager bij een institutionele investeerder met de visie, de kennis en het netwerk om de juiste private equity fondsen te selecteren om in te beleggen. Van Oosten: "Zo creëert de Investment Manager optimale en duurzame rendementen. Om je te kunnen onderscheiden in dit vak is een sterke visie absoluut vereist. In private equity draait het steeds meer om management, en steeds minder om financiële constructies."
 
Best Small Cap Deal
In het segment deals onder de 20 miljoen euro zal dit jaar ook een award worden uitgereikt, viaeen pitchformulier. Rohlof: "Dat een deal een lage waarde heeft, betekent uiteraard niet dat deze automatisch minder complex is. Integendeel: bij small cap deals hebben adviseurs en bestuurders vaak te maken met bijvoorbeeld familiebelangen of opvolgingskwesties die de zaken flink ingewikkeld kunnen maken. Wij schrijven een pitch uit voor beste deal in het small cap segment.  Tot de verbeelding sprekende elementen die kunnen leiden tot een award zijn bijvoorbeeld de bijzonderheid van de deal een scherpe aankoopprijs, een sterke visie of een uitmuntende strategie achter de transactie."

Alle categoriën kunnen bekeken worden op de site van de M&A Awards, onder ‘programma’.  

Ook interesse in een tafel voor de M&A Awards? Stuur dan een e-mail aan Ezri-Joy Blaauw. 

Gerelateerde artikelen