Jian-Cheng Ku over de fiscale trends voor multinationals

VIDEO - Het fiscale landschap staat niet stil. In Amerika heeft president Trump een hervorming van het Amerikaanse belastingstelsel doorgevoerd en Europa heeft ook plannen om het belastingstelsel grondig te herzien. Wat zijn de fiscale trends voor US internationals? Jian-Cheng Ku (advocaat en belanstingadviseur bij DLA Piper) praat ons bij.

Wat houdt de hervorming van het belastingstelsel in de US precies in? Jian-Cheng Ku legt het uit: ‘Het is een grote ontwikkeling voor belastingadviseurs. Het is sinds 1986 de grootste tax reform in de US is en is genoemd ‘Tax Cuts and Job Act’. De wet bewerkstelligt een belastingverlaging voor individuen en bedrijven. Tegelijkertijd is het ook bedoeld als stimulans om werkgelegenheid terug te halen naar de US. Dat zijn de letterlijke woorden van Trump. Het is een groot land en veranderingen in de wetgeving brengen een bepaalde onzekerheid tot stand. Dat hebben we afgelopen half jaar gezien. Het was al duidelijk dat er hervormingen werden doorgevoerd en dan zie je dat bedrijven stil gaan zitten qua investeringen.’
 

Jian-Cheng Ku (advocaat en belastingadviseur DLA Piper) over de fiscale trends voor multinationals from 7 ditches tv on Vimeo.

Gerelateerde artikelen