Victus: eerste groeifonds voor food- en agri-sector in de Benelux

Het Victus groei- en buy-out fonds heeft in een korte tijd financiering opgehaald voor participaties met een focus op bedrijven actief in de food & agri sector in de Benelux.

Zie ook: Kansen voor M&A in Food & Agri: Ontdek het op 15 november bij de Rabobank

Het streven van Victus is om € 75 miljoen te investeren. De financiers van het fonds zijn families en ondernemers, vaak zelf actief of actief geweest in food & agri.

Victus Participations werkt intensief samen met operating partners. Dit zijn ondernemers uit de food & agri sector met internationale ervaring in de hele food & agri waardeketen op algemeen, commercieel en operationeel gebied. Zij hebben ook ervaring met overnames, integraties en snelgroeiende bedrijven. De operating partners ondersteunen Victus bij de bedrijven waarin Victus participeert om de gezamenlijke ambities versneld te realiseren.

De mensen achter Victus kennen de uitdagingen in de branche en weten voor welke complexe vraagstukken ondernemers in de sector staan. De fondsmanagers zijn Patrick Groeneveld en Guus Overdijkink, beide ervaren investeerders die eerder werkten bij onder andere Nordian Capital en 3i in Amsterdam. Zij hebben beide ruime ervaring in de food & agri sector met onder andere betrokkenheid bij bedrijven, zoals Group of Butchers, Desch, Unicorn, Van Hessen en Refresco.

Victus participeert in bedrijven met een operationele winst vanaf € 1 miljoen. Victus participeert in en met familiebedrijven, dga-geleide bedrijven en directies. De maximale participatie per bedrijf bedraagt € 12 miljoen. De participatie kan zowel minder als meer dan 50% van de aandelen zijn. Victus kan aandelen overnemen van zittende aandeelhouders en zelf groeikapitaal in het bedrijf stoppen.

Victus participeert met het doel om het volle vermogen van het bedrijf te realiseren. Dit kan worden bereikt door zelfstandige groei, het doen van overnames, internationalisatie, het faciliteren van opvolging, nieuwbouw of het uitbreiden van de productie, et cetera.

Victus’ fondsmanagers en operating partners zijn reeds in gesprek met een aantal bedrijven.

Gerelateerde artikelen