Victus bereikt fondsomvang van 90 miljoen euro

Victus Participations is een private equity fonds dat zich nu ook focust op Food & Agri bedrijven in de Benelux met groeikapitaal en buyout financiering. Victus hield op 19 juli haar ‘Final Closing’ op Euro 90m, ruim boven haar doelstelling van Euro 75m.

De Food & Agri sector is aantrekkelijk voor Victus. De wereldmarkt groeit door bevolkingsgroei en groei van consumptie per persoon. We moeten steeds meer voedsel produceren terwijl tegelijkertijd voedingspatronen en eisen aan voedsel en voedselproductie veranderen. De sector is daarmee aan verandering onderhevig door ontwikkelingen van efficiëntere productie- en verwerkingsmethoden met minder negatieve impact. België en Nederland lopen voorop in een aantal van deze ontwikkelingen waardoor bedrijven uit België en Nederland internationale groeimogelijkheden hebben.

Lees ook: Victus Participations recht zich volledig op food&agri

Victus participeert in bedrijven om het management te ondersteunen een S-groeicurve te realiseren met het bedrijf. Victus participeert in bedrijven met een positieve operationele winst, en koopt een minderheid of een meerderheid van de aandelen.

Het Investment Team bestaat uit Patrick Groeneveld (ex-Nordian Capital) en Guus Overdijkink (ex-3i), met Maarten Snijders (ex-Vendis Capital) en Bart Akkermans (ex-Accenture). Het team heeft ruime ervaring met investeren in de Food & Agri, waaronder Group of Butchers, Unicorn, Van Hessen en Refresco.

Victus heeft zes actieve ondernemers uit de Food & Agri sector in de Benelux aan zich gebonden als Operating Partners. De Operating Partners hebben relevante ervaring in commercie, operaties en strategie. Zij ondersteunen Victus bij marketing, deal sourcing, due diligence en portfolio management. Ook kunnen zij het management van bedrijven helpen bij het realiseren van de S-curve van het bedrijf.

De Operating Partners zijn ook investeerders in Victus.
De investeerders in Victus komen zelf ook grotendeels uit de Food & Agri in de Benelux. Victus kan hen betrekken bij het leren kennen van bedrijven en mensen, het begrijpen van waarde-ketens en marktontwikkelingen, et cetera.

Het Victus team is met een aantal bedrijven in gesprek over een mogelijke participatie. Met drie bedrijven zijn zij in onderhandeling over een participatie.

Gerelateerde artikelen