Handelsbanken wil Deense en Finse activiteiten verkopen

Handelsbanken zet zijn Deense en Finse activiteiten in de etalage. Volgens de Zweedse bank is de marktpositie in de betreffende landen te klein. Handelsbanken gaat zich richten op andere Europese landen, waaronder Nederland. Daar zijn de voorwaarden voor winstgevende groei en een sterke marktpositie beter, aldus de Zweeds bank. 

De Deense en Finse afdelingen zijn in totaal goed voor 10 procent van de jaaromzet van de Handelsbank, maar ze dragen bij aan 13% van de kosten en 8% van de bedrijfswinst. De resultaten in Nederland dragen daarentegen substantieel minder bij, maar laten wel meer groei zien. 

Handelsbanken Nederland is al geruime tijd bezig met een opmars in Nederland en volgens de bank zelf speelt klanttevredenheid daarbij een grote rol. Dit jaar werd de relatiebank door zijn eigen klanten voor het negende jaar op rij uitgeroepen tot de meest klantvriendelijke bank in Nederland.

Naast Nederland, Finland en Denemarken heeft de bank ook in Zweden, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk thuismarkten. De bank hanteert een conservatief risicoprofiel waardoor het over een sterke kapitaalpositie beschikt en consistent lage kredietverliezen heeft.

Gerelateerde artikelen