M&A Community sluit geweldig dealjaar af met wervelende award show

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 13:33
Een bijzonder jaar, dat is 2022 zeker. Naast dat het een dealjaar was vol ups en downs is het al weer de tweede keer dat de M&A Community bijeenkomt in de Beurs van Berlage, dit keer voor een reguliere Award Show.

Fotografie: Chantalle Laurent & Suat Uray

Bekijk hier alle foto's en bekijk hier de winnaars

Dat het verder ook geen normaal dealjaar was daar is iedereen het over eens. Zowel qua dealvolume als de technische vaardigheden die er bij de deals komen kijken was het een uitdagend jaar: De druk vanuit de regulatoire hoek nam weer toe en de sector zag databescherming en cybersecurity van belang winnen in het dealproces. 

Ook kreeg de markt er een flink aantal toetreders bij. Nieuwe adviseurs, oude adviseurs met nieuwe boutiques en een golf aan nieuwe investeringsfondsen die niet zelden opereren op een non-traditionele basis, zoals impact funds. 

Bij de opening van de avond spraken chief business officer Melle Eijckelhoff en community manager Jurriën Morsch over een bewogen jaar, waarin desondanks verschrikkelijk veel deals werden gedaan. Het grapje was al dat de getoonde grafiek op de slides niet die van de stijgende gasprijzen was, maar van het stijgend aantal deals van de afgelopen jaren. Wat betreft de plannen voor volgend jaar werd er een mooie agenda gepresenteerd bomvol evenementen voor de community, aangevuld met aparte kalender voor de evenementen voor M&A’ers tot 35 jaar. 

Presentator Roland Koopman zorgde ervoor dat alle winnaars met de juiste awards naar huis gingen. Als er één lijn te trekken viel door de Awards dan was het wel dat de verscheidene jury’s, bijgestaan door het oordeel van de community in de jaarlijkse survey, vooral keken naar deals en professionals die de toekomst goed in het vizier hebben. Zo ging de Award voor Best Deal naar de fusie van DSM en Firmenich, waarmee de omschakeling van DSM van een (petro)chemische partij naar een creatie- en innovatiepartner op het gebied van voeding, schoonheid en welzijn, werd voltooid. 

Bij de Awards voor de jonge advocaten, investeerders en adviseurs kwamen de jury’s steeds op winnaars die een helder idee konden overbrengen van hun eigen ontwikkeling, maar ook een visie hadden op hun (toekomstige) rol als team captain van een ploeg juniors. Toch hadden we ook een paar bekenden onder de winnaars: zo nam Rowdy Schouten voor de twaalfde keer de Award voor beste belastingadviseur mee naar huis en is Arne Grimme weer door de community verkozen tot beste advocaat.  

Tussen de knallende kurken, de juichmomentjes van de winnaars (waarvan sommigen niet hadden misstaan op het WK) en de sportieve felicitaties van en aan de overige genomineerden viel er soms wel een serieuzer geluid te horen: er werd stilgestaan bij de situatie in Oekraïne en her en der waren er wel wat zorgelijke geluiden over de rente en de inflatie te horen. 

Wat betreft de toekomst van M&A: in het voortraject van de awards was er helaas wat reuring over het gebrek aan diversiteit en representatie op de awards. Ook hier werd even kort bij stilgestaan bij de opening en tijdens de Awards was duidelijk te zien dat er verandering op til is. Zo had het team van Stibbe een tafel met alleen maar vrouwen afgevaardigd, die ook nog eens de best deal-Award in ontvangst nam voor de DSM Firmenich-fusie. Ook de award voor het beste advocatenkantoor werd aangenomen door een all-female team van Allen & Overy en Karmijn Kapitaal won de award voor Best Private Equity House Lower Mid Market. Over diversiteit kunnen we immers nog veel blijven praten, maar het podium vertelt zo een eigen, hoopvol verhaal. 

Na een heerlijk diner voegden de feestkaarthouders zich bij het gezelschap en ging de avond verder in de foyer. De spetterende muzikale act van Samantha Steenwijk kreeg na enige aanmoediging zelfs de M&A Community in de benen voor het levenslied en daarna loste de DJ haar af voor de dansjes tot diep in de nacht. 

Dank was er andermaal voor de hoofdsponsor Ansarada. Loyens & Loeff verzorgde de cocktailbar met de heerlijkste tropische verrassingen en met dank aan de table hosts hadden veel mensen een plekje aan de tafel. Niet iedereen, helaas, maar dat ligt aan het formaat van de Beurs van Berlage en niet aan het enthousiasme van de Community – het aantal gegadigden was ook dit jaar weer groter dan het aantal tafels. Dank was er ook voor Maarten Boer die de leiding had over de organisatie van de avond. Al met al was het een ontzettend geslaagde hervatting van de Awards die de voorgaande twee jaar helaas in alternatieve vorm gevierd moesten worden. 

 

Gerelateerde artikelen