Vernieuwde Carver naar de NPEX-effectenbeurs

Friese producent elektrische stadsvoertuigen geeft voor maximaal €2 miljoen obligaties uit.

Producent van elektrische stadsvoertuigen Carver geeft via de NPEX-effectenbeurs een 5-jarige obligatielening uit tegen een jaarlijkse rente van 8%. Met de uitgifte van de obligaties voor een bedrag van maximaal €2 miljoen wordt het groeikapitaal van de onderneming in Leeuwarden versterkt, waardoor de ontwikkeling, productie en verkoop van de Carvers in 2020 verder kan worden opgevoerd.
 
Daarmee zet Carver, bekend van de spectaculaire kanteltechniek en design van het smalle tweezitsvoertuig, na jarenlange ontwikkeling van een elektrisch aangedreven Carver-variant een alternatief in de snelgroeiende markt van de e-mobility.
 
Behalve de huidige directie van Carver, die bestaat uit CEO Anton Rosier en CTO Chris van den Brink, zijn fietsprocent Accell Group en de oprichters van het succesvolle Babboe (bekend van de bakfietsen) aandeelhouders van Carver. De Accell Group is geen controlerend aandeelhouder. De regionale ontwikkelingsmaatschappijen in Noord Nederland, de NOM en de Friese Ontwikkelingsmaatschappij (FOM) verstrekten het bedrijf eerder een lening van €3 miljoen omdat ze vertrouwen hebben in het succes van de vernieuwde Carvers.
 
Carver sloot recent een licentieovereenkomst met het Zuid-Koreanse bedrijf iEV, die vrijwel de gehele productie van de Carvers voor hun rekening nemen en de tweezitter met de status van een scooter in Zuid-Korea gaan verkopen. Nu wordt het frame vervaardigd in China en wordt de Carver geassembleerd in Leeuwarden.
 
,,De Coronacrisis in Azië lijkt af te nemen, waardoor alle onderdelen van de Carver weer geleverd worden. Nu de crisis met name Europa teistert, worden voorbereidingen getroffen om ook de totale assemblage in Korea en in China te laten verzorgen door de partners van Carver. Door complete voertuigen te verschepen naar Nederland”, aldus CEO Anton Rosier. Hij verwacht dat de geplande leveringen niet in gevaar zullen komen, ook niet als de fabriek in Leeuwarden tijdelijk zou sluiten.
 
Rosier voorziet verder dat de markt voor alternatieven voor de auto snel toenemen. Volgens Rosier is de nieuwe versie van de Carver een duurzaam, comfortabel en betaalbare uitwijkmogelijkheid. De Carver anno 2020 is zeer geschikt voor gebruik door forenzen en dienstverleners in een stedelijke omgeving. Carver gaat bovendien op korte termijn ook een tweede versie ontwikkelen die kan worden ingezet voor cargo-transport in de stad.
 
De herintroductie van de elektrische Carver komt nadat 10 jaar geleden het Carver-model en het design tot enthousiaste reacties leidde bij autoliefhebbers tot en met de makers van destijds populaire Britse Top Gear.

Gerelateerde artikelen